All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

URED U OBLIKU PČELINJE KOŠNICE

loading...

URED U OBLIKU PČELINJE KOŠNICE – ovaj materijal nalik mreži, poznat kao geoćelija, uglavnom se koristi za stabilizaciju zemljišta ispod puteva te drugih infrastruktura


Kao dizajn Paritzki & Lian Architects studija, instalacija koristi geoćelije u okruglom obliku, koje visoko “teku” kroz cjelokupnu površinu ureda, smještene na 12 spratu izraelskog tornja Sharbat.

Otvoreno u ovoj plastičnoj mreži, pri rastezanju i formiranju materijala, mijenjaju svoje dimenzije. U ovom slučaju, radnici iz tvrtke Paritzki & Lian jednostavno stavljaju listove geoćelija na strop, podižući ih na određenim mjestima i puštajući da vise na drugim, kako bi dobili organski efekt koji imitira pčelinje košnice.

Sa ostakljenim zidovima ureda, koji gledaju na krajolik u daljini te duboko ispod, vizualni efekt pruža osjećaj kao da je vanjski svijet u stvari produžetak interijera, dok se njegovi čvrsti oblaci spajaju sa onim dalekim u prirodi.

I dok je glavna zadaća geomreže stabilizacija tla, izraelski dizajneri su njome željeli postići skroz drugačiji efekt. “Naš cilj je bio kreiranje potpuno novog načina upotrebe ovog proizvoda, pokušavajući istovremeno i destabilizirati njihov poslovni prostor.

Tags: , , ,

Related posts