Nezadovoljni turista naglo je prekinuo svoj odmor na slikovitom grčkom ostrvu Mikonos, navodeći da je bio primoran da izdvoji nevjerovatnu sumu od 360,80 eura (što odgovara otprilike 705 KM) za naizgled običan i skroman podnevni obrok. Pripovijedajući o nesretnom događaju na popularnoj online platformi Reddit, osoba je detaljno opisala kako je njihova porodica postala žrtva složene prevare u poznatom odmaralištu Platis Gialos.

 

“Tražili smo dobro mjesto za sjedenje i uživanje na suncu, a konobar u restoranu Eclipse na plaži rekao nam je kako možemo koristiti njihove kabine ili ležaljke pod uvjetom da kupimo dva pića. Ponuda nam se činila prilično dobra, no onda nas je počeo gnjaviti i inzistirati na novim narudžbama. Tražila smo jelovnik kako bismo mogli pogledati cijene, ali konobar je lukavo izbjegao naša pitanja, samo nam je ponavljao kako je sve, jeftino.

“Nakon što smo sat vremena sjedili ondje, odlučili smo naručiti i hranu. Konobar nam je preporučio lignje, a na jelovniku je pisalo da stoje 19 eura (oko 38KM) te da s njima idu salata i kruh kao prilog. No onda nam je uručen račun – četiri pića koštaju 78 eura (oko 152 KM), a lignje 75 eura (146 KM). Šokirani, dali smo konobaru karticu i tek poslije shvatili da su nam naplatili još više od navedene cifre. Sad su lignje bile 148 eura (289 KM), milkshakeove, koje nikad nismo niti htjeli, platili smo 38 eura (74 KM), a salata i kruh, koji su trebali biti besplatni, stajali su nas još 28 (55 KM), odnosno 14,50 eura (28 KM)”, napisao je turist na Redditu. Kad se požalio osoblju restorana, oni su se – naljutili!

“Blagajnica je otrgnula gornji dio računa na kojem su bili podaci o transakciji te ime i adresu restorana. Nisu se potrudili niti oko potpisa nakon transakcije, jednostavno su teretili moju karticu za nevjerojatnih 360,80 eura. Osjećao sam se tako prevareno”, kaže oštećeni.