Kada je moj djed odlučio da održi trostruku proslavu, to je moglo značiti samo jedno – tri vjenčanja u jednom danu!

Ujedinio je oba svoja unuka u braku odjednom, a oženio je i svoju unuku. Djed i baka ne žale zbog ove odluke. U stvari, baka je s oduševljenjem dočekala i ugostila mladence u njihovoj porodičnoj kući za ovo izuzetno trostruko slavlje. Iako otvaranje prodavnice nije bio lak podvig, uspeo sam u tome. Proširio sam sa jedne radnje na četiri i sve su uspjele. Davao sam prioritet obrazovanju svoje djece i uz njihovu pomoć, moj posao je procvjetao. Na kraju, fokus smo prebacili na automobile. Naše jedinstvo je imalo značajnu ulogu u našem uspjehu: uvijek jedemo zajedno kao porodica, iako svaki član ima svoj dom i svoju porodicu. Osjećaj ponosa buja u meni kada razmišljam o tome kako moja djeca još uvijek dolaze kod mene za vodstvo, i kako moji unuci stiču kvalitetno obrazovanje. Što se tiče voditelja “My Happy Music”, oni su proširili svoje poslovanje i sada su u industriji auto-kuća, zapošljavajući tim od oko 38 ljudi.

Mladence i njihove goste u pratnji srdačno dočekuju raskošni ukrasi ulaza i velikih vrata. U neposrednoj blizini luksuzne kuće čeka netaknuta bijela limuzina, koja može lako da ponese tri mladenačka para. Srpska zastava se galantno vijori na obližnjem stubu u znak sećanja na značajan događaj. Na snimku se ne može pogrešiti raskoš vjenčanja, a djed je iskren po pitanju visoke cijene. Međutim, on je nepokolebljiv u svom uvjerenju da sreća njegove djece i jedinstvo porodice imaju prednost nad troškovima. Djed se suzdržava da otkrije tačan iznos, ali je ponosan što je za samo dva mjeseca dogovorio tako sjajnu aferu, zahvaljujući svojoj širokoj mreži. Samo ukrasi su iznosili nekoliko hiljada eura. Tema o kojoj se raspravlja odnosi se na bogatu porodicu koja je godinama stekla značajno bogatstvo, ali se ne ustručava da se prepusti životnim slavljeničkim trenucima, kao što su rođenje djeteta, krštenje ili vjenčanje. Prema izvještajima, poznato je da ova porodica ne štedi kada je u pitanju darivanje, čak i za naizgled manje događaje poput rođendana unuke, gdje se priča da je minimalni iznos poklona 10.000 eura.

Prije početka grandioznog vjenčanja, djed je izrazio želju da slavlje održi u prostranom dvorištu njihove porodične kuće u Ečki. Prostor je bio ukrašen raskošnim ukrasima, a postavljeni su i brojni roštilji za pečenje jagnjadi, dojenčadi, pilića i drugog mesa teškog skoro pola tone. Ove poslastice bile su dostupne svima koji su ih poželjeli prepustiti. I snaha i unuka izgledale su očaravajuće u svojim luksuznim haljinama, a mesto održavanja bio je beli šator raskošno ukrašen hiljadama cveća. Događaj je obilježen pretjeranim sadržajima, uključujući korištenje escaiga. Svi gosti su uživali u muzici i nije bilo pritužbi. Muzičari su bili izdašno obeštećeni, pa čak i po 50 evra. Prisutna je bila i baka koja je držala punu torbicu eura koje je pripremila za muzičare. Za promociju organizacije i uljepšavanje svečanosti, svakom pojedincu je darovano 50 eura s namjerom da širi sreću. Osim toga, obaviješteni su da govornica posjeduje neke netaknute novčanice danskih kruna, bez znakova istrošenosti, jer im je draže od starijih.

Gosti vjenčanja srdačno su dočekani uz bogat izbor ukusne hrane koja je omogućila izuzetno zadovoljan obrok. Prazničnu atmosferu oživele su popularne folk pevačice Snežana Čurišić i Beki Beki, u čijoj su muzici, a pre svega njihovoj omiljenoj melodiji „dvoke“, uživali i mladenci i njihovi gosti. Njihov nastup bio je prikladna pratnja radosti i sveukupnom veselju proslave. Pjevač se prisjetio: “Sjećam se da sam nastupao za ovu porodicu u prošlosti, tokom rođendanske proslave za domaćine. Ovo iskustvo je dokaz moje sposobnosti da izvedem dobar nastup i uvijek ogromnu čast. Privilegija je biti pozvan da nekome pevam u tako radosnoj prilici, a ovim nastupima uvek pristupam iskreno i predano.” Međutim, pjevačica je odbila da otkrije svoju zaradu za taj događaj.

Oglasi