TRADICIONALNI MOTIVI NA ČELIČNOM NAMJEŠTAJU – inspirisano motivima iz folklora

Osnivač ove firme investirao je u novu tehniku koja se sastojala od prišivanja tkanina na čelične materijale.

a1

Njegove kolege, bile su ushićene kada su vidjele prve komade. Ovakav način kreiranja funkcionalnih predmeta po prvi put je viđen u dizajnerskim delima Metal Creativ studija.

Metalna klupa The eight pointed star je inspirirana motivima iz folklora istoimenog naziva, čije je značenje vezano za vrijeme motorne i regenerativne energije.

a2

Ornamentalni motivi zvjezdanog neba mogu biti pronađeni još u nekoliko različitih verzija i uglavnom su rasprostranjeni po čitavoj Rumuniji. Ovi motivi se ušivaju u čelik vodootpornom žicom koja može biti lako očišćena sa vodom.

Zvijezda sa 8 krakova, koja uglavnom nema središnju tačku, predstavlja omiljeni znak pastira, koji su se u potrazi za boljim pašnjacima za njihova stada selili iz Sjeverne Afrike, Turske, sa Kakvkaza, Balkana, sve do Skandinavije.

a3

Čelični nameštaj sa ručno šivenim  tradicionalnim rumunskim motivima svoju inspiraciju vuče iz duhovne kulture jednog velikog naroda. Kolekcija sadrži stol sa staklenom pločom, dvije klupe i stolice. Na zahtjev kupaca kreativni tim kompanije može na ovaj namještaj postaviti dekorativne elemente koje žele.

????????????????????????
????????????????????????