Goran Brega Bregovićje jedan od najponatijih kantautora bivše Jugoslavije, kako mediji slaznaju on je vlasnik nekoliko nekretnina u vrijednosti od 35 miliona eura. naime, kako se doznaje Brega ima stan u Parizu te gdje su se svi uvjerili da je Brega tu super zvijezda i da je svaki njegov nastup popraćen i da se traži karta više.

 

On ima nekretninu blizu Trga republike a njegova komšinica Desanka koja već nekoliko godina živi u Parizu odlučila je da otkrije da mjesto na koje Brega redovno dolazi kada dođe u Pariz. Ono što je takoeđr zanimljivo je to da se Desanka rodila u kjednom francuskom restoranu u koji kantautor voli da odlazi ali on je se zavtvorio prije 2 godine.

 

Brega živi u jednom od najluksuznijih dijelova grada, cijene stanova su raznolike ima i onih skromnijih koji se kreću od milion do četiri , pet miliona eura, zgrade u Parizu su sagrađene u starom francuskom stilu s prelijepim balkonima i dvorištima gdje se stanari okupljau. Bregi je Pariz baza za odmor od mnogih koncerata tolkom godina. Kako se sazanje od Desanke, Brega je u obližnjem restoranu često naručivao gušću paštetu i kiseli kupus te je volio da popije bijelo vino. Brega je tokom posjete Parizu često posječivao konzervatorijum gdje se kćeka Una, Ema i Lula pohađale klavir i balet. Brega je još uvijek jedan od najvećih zvijezda u Francuskoj a koliko je skroman pokazuje da mnogo voli da posjećuje vintidž prodavnice sa gardarobom gdje je kupovao stare naočare i akcesoare iz čega se zaključuje da nije luskuzan.

Oglasi