Muzičarka Ana Sević najoštrije osuđuje nasilje u porodici i oduvijek je bila zagovornica ženskih prava. I njen bivši suprug Darko Lazić bio je muzičar, a ona je javno prozivala muškarce koji pribjegavaju nasilju, ljubomori i zavisnosti. Ana je naglasila da žene danas imaju više slobode u tom pogledu u odnosu na prošlost, a društvo ih sve više podržava, što je evidentno. Koristeći svoj Instagram profil, Ana je podijelila poruke podrške žrtvama nasilja u porodici, ističući da zlostavljanje ne obuhvata samo fizičko nasilje već i emocionalnu manipulaciju i kontrolu. U svijetlu sve većeg broja žrtava, Ana je dala kontakt informacije za one koji traže pomoć. Njena objava na Instagramu sadrži kontakt brojeve Savjetovališta protiv nasilja u porodici koje nudi uslugu besplatnih poziva radnim danima od 10 do 19 sati, kao i dodatni kontakt broj za ostale termine.

 

Ana je obezbijedila resurs za osobe koje su doživjele nasilje u porodici da potraže pomoć. Pozivanjem besplatnog broja 0900-100-600 pojedinci mogu prijaviti slučajeve nasilja u porodici u bilo kojem trenutku. Ana se nada da će najmanje polovina ljudi koji naiđu na njenu poruku, koja je istaknuta velikim bijelim slovima na crnoj pozadini, posegnuti za pomoći i pronaći načine da se zaštite od povrede. Ana često diže glas protiv nasilja u porodici, doživljavajući ga kao manifestaciju lošeg društva. Kao majka svojih kćeri Lorene i Sene, ona pridaje veliku važnost osnaživanju žena, a istovremeno podučava svog sina Simeona vrijednostima da bude džentlmen s poštovanjem i da pokazuje ljubaznost prema onima koji se mogu smatrati ranjivima.

 

Ana se smatra srećnom što je u svom drugom supružniku, Danijelu Nedeljkoviću, otkrila partnera, koji posjeduje sve ove kvalitete, a svoju bajku sretno žive zajedno već dugi niz godina. Ana je u potpunosti ostavila iza sebe probleme koji su se pojavili sa njenim bivšim suprugom Darkom Lazićem. Izbjegava da razmišlja o neprijatnostima koje su se dogodile tokom posljednje dvije godine njihovog braka, jer je bilo brojnih nemilih incidenata. Shodno tome, Ana saosjeća sa ženama koje se zavaravaju da vjeruju da ih njihovi partneri iskreno vole. Ona vjeruje da kada neko osjeti nedostatak ljubavi, trebalo bi da bude bez napora da ode. Uprkos Aninim pokušajima da spase svoju vezu sa Darkom, na kraju je shvatila da nisu kompatibilni i da njena prava sreća leži u nekom drugom. Međutim, Ana i njen bivši suprug uspjeli su da ostvare srdačan odnos zbog kćerke koju oboje podjednako odgajaju i školuju. Nakon Aninog odlaska, Darko se ponovo vjerio, a spekulisalo se da se sprema da oženi svoju treću ljubav.

 

Oglasi