Bora Drljača je preminuo 11. oktobra 2020. godine i sahranjen je na novobežanskom groblju pored voljene Verice. Bora je čitavog života iskazivao svoju ljubav prema Verici do poslednjih trenutaka, iako nikada nije shvatio njenu odluku da sama okonča svoj život. Prošlo je mnogo godina od tragične smrti njegove supruge, kada je pronađena mrtva u parku kod hotela Jugoslavija, a Bora nije znao zašto je sebi oduzeo život. Ogromna tuga i beznađe koji su ga obuzeli nakon što je izgubio suprugu bili su stalno prisutni u njegovom životu i često je razmišljao kako je uspio da izdrži tako duboku tragediju. Sjećanje na pronalazak Vericinog oproštajnog pisma, koje sadrži samo dvije kratke rečenice, proganjalo je Boru. Čak i dan danas, on i dalje pati od bola zbog njenog odsustva.

” Verica je pokušala samoubistvo prije svog posljednjeg čina, od kojih je jedan uključivao uzimanje šake tableta. Bora se živo sjeća kako ju je pronašao onesviještenu na podu i brzo je odjurio u VMA po medicinsku pomoć. Otišla je tamo da pokuša pobjeći od svojih nevolja. Lično sam joj spasio život! Nisam baš siguran zašto je napravila taj izbor. Vjeruj mi! Mislim da joj ništa nije nedostajalo u poređenju sa mnom; imala je sve. Planirala je to da prođe, a ja je, nažalost, nisam mogao spriječiti – rekao je Drljača.

 

Pjevač je bio u stanju šoka kada je otkrio oproštajno pismo svoje supruge. Drugom prilikom bila je sama kod kuće. Ni djeca ni ja nismo bili prisutni. Ušavši u stan, pronašao sam pozdravnu poruku. Sjećam se samo da je pisalo: “Umorna sam, žao mi je. Zaštiti našu djecu.” Bez oklijevanja sam odmah kontaktirao nadležne i krenuo u potragu za njom – rekao je tada popularni Bora. Ubrzo nakon toga, policija je pronašla njeno beživotno tijelo u parku kod hotela “Jugoslavija”, gdje je često odlazila radi vježbanja.

Liječnik je nakon toga upozorio pjevača da mu neće biti spasa ako si ikada pokuša oduzeti život. Za to vrijeme, moram priznati, nisam se niti potrudio prelistati policijski zapisnik. Jednostavno mi nije zaokupljao misli. Istina, ili nedostatak istine, je da ona ne postoji! Bilo da si je oduzela život vatrenim oružjem, otrovala se, ugušila ili objesila, sve je to ista zlonamjerna sila! Čak i sada ostajem u neznanju o tome što se uistinu dogodilo. Posljedice ovog događaja imale su dubok utjecaj i na djecu i na mene. U njoj je vladala neosporna tama. Moram priznati da sam napravio bezbroj grešaka. Ja sam krenuo u obilaske dok je ona ostajala sama. To mi je profesija, au Americi sam morao provesti dva-tri mjeseca. Ne mogu kriviti sebe; to je samo posao. Marljivo sam radio i zaradio svoju plaću – kako je rekao Drljača.

 

Oglasi