STOLJETNA PALAČA PRETVORENA U IMPRESIVAN HOTEL – U stoljetnoj trogirskoj palači otvoren je Bifora Heritage Hotel, savremenog i minimalističkog stila


U romaničko-gotičkom gradu Trogiru koji je pod zaštitom UNSECO-a, smješten je hotel Bifora Heritage. Iako je otvoren tek ovog ljeta, možemo slobodno reći kako su svi Trogirani uz njega odrasli jer se nalazi u višestoljetnoj palači koju je još u 13. stoljeću izgradila plemićka obitelj Dragazzo.

Lokacija na kojoj se nalazi uvijek je bila jedna od najpoželjnijih u Trogiru, gdje su plemićke i imućne obitelji uz obalu mora gradile svoje velike i raskošne kuće.


Inicijacija projekta obnove bila je od strane ruskog investitora, a s obzirom da je palača zaštićeno kulturno dobro, njena rekonstrukcija išla je pod budnim okom konzervatora.

Primarni cilj je bila zaštita izvorne građevine stoga je naglasak ostao na kamenu, koji potpuno dominira prostorom. I upravo je ta grubost kamena i drveta ono što daje poseban šarm Bifora Heritage Hotelu, a šetajući ovim prostorom  imate osjećaj kao da ste se vratili u prošlost.