Žena je doživljavala strašne bolove i donijela je odluku da uzme stvari u svoje ruke. Njene riječi smo prepisali u cijelosti da ih pročitate.

 

Nekoliko godina vodim borbu protiv bolova u zglobovima ruku, a nakon toga doktori su mi dijagnosticirali artritis uzrokovan naporanim radom i pothranjenosti. Pošto ja nisam osoba koja odmah posegne za hemiju, odlučila sam da pokušam sa prirodnim rješenjem i drago mi je da jesam. Razgovarala sam sa doktorom i on mi je rekao isto ono što sam znala od ranije, da mogu pokušati sa jabukovim sirćetom, ali moram biti uporna.

Počela sam ga koristiti i sada nakon 2 mjeseca mogu reći da sam dosta bolje. Prvi mjesec sam prakticirala to tri puta tjedno, a sada dva puta. Stavljala sam ruke u ocat prije spavanja što mi je olakšavalo bol i peckanje u rukama koje sam imala. Koristila sam prirodni napitak od jabučnog octa i vode s malo meda. Želim da preporučim svima da probaju, jer sam uspjela. “-Kaže Ana H.She koja je radila kao daktilograf čitav svoj život i to je razlog zašto je ona dobila ovu bolest.

Usvajanjem promjena u ishrani i načinu života možete ublažiti nelagodu i manifestacije bolesti. Osim toga, prirodni lijekovi poput jabukovog sirćeta mogu se koristiti za ublažavanje bolova u zglobovima. Otkrijte kako da uključite jabukovo sirće u svoju rutinu da biste ublažili bolove u zglobovima u nastavku.

Da biste napravili kupku, pomiješajte šolju jabukovog sirćeta sa šest čaša vode i uronite ruke ili stopala. Ova mješavina se može koristiti i kao oblog na drugim mjestima koja izazivaju nelagodu.

Da biste ublažili bolove u zglobovima, napravite mešavinu koja se sastoji od 1 kašike maslinovog ulja i 2 kašike jabukovog sirćeta. Utrljajte ovu mješavinu na zahvaćena područja.

Za pripremu ljekovitog napitka pomiješajte 3 supene kašike jabukovog sirćeta sa 300 ml vode ili voćnog soka. Ovaj napitak treba konzumirati tri puta dnevno prije jela za maksimalnu korist.

Jabukovo sirće je izuzetan izvor antioksidanata koji mogu efikasno detoksikovati organizam i ublažiti bolove u zglobovima. Ako slučajno patite od bolova u zglobovima, možda biste željeli isprobati ove lijekove i proširiti vijest među svojim prijateljima. Nikad se ne zna ko bi mogao imati koristi od njih.