SAVJETI ZA UREĐENJE: Evo kako da manju kuhinju vizuelno učinite većom!

Male kuhinje znaju da budu dosta tjeskobne i inače pretrpane sa dosta kuhinjskih elemenata koju su nam potrebni nažalost, to nam ostavlja ružan utisak po nas ali i za ljude koji nam dolaze u posjetu. Dobra organizacija male kuhinje je neophodna da bi cijela porodica mogla da se kreće i da je funkcionalna.

Danas ćemo vam otkriti par savjeta koji će vam pomoći kod organizacije malih kuhinja i rasterećenja od nepotrenih kuhinjskih elemenata, također i kako da je vizuelno povećate.

BOJA ZIDOVA

Boja zidova treba da bude neutralnih boja. Možete odabrati i bilo kakvu boju ali da bude u što svijetlijoj nijansi. Tamni zidovi daju još veći domaj skučenosti i tjeskobe. Svijetlije boje vizuelno povećavaju prostor ali i daju svježinu.

RUČKE NA VRATIMA I KUHINJSKIM ELEMENTIMA 

Veće ručke i kukice vas mogu povrijediti ukoliko se radi o ekstremno maloj kuhinji. Radije birajte kuhinjske elemente koje ih nikako nemaju nego koji se otvaraju direkto rukom.

RADNA POVRŠINA

Bez obzira na većinu kuhinje, radna površina mora da bude rasterećena. Redovno trijebite svoju kuhinju jer pretrpanost raznih aparata i alata može da doprinese ružnom izgledu.

Oglasi