Saša Vidić, poznati sprski kreator preminuo je u nedjelju u večernjim satima u bolnici KBC na Bežanijskoj Kosi. Saša je ispračen jučer na vječni počinak na groblju na Novom Beogradu. Saša je imao 52. godine a kako prenose mediji kreatoe je dovežen u bolnicu u veoma teškom stanju te su ga odmah priključili na respirator ali je nažalost je ubrzo nakon preminuo.

 

Prema izvještajima medija , Saša je doživio septički šik, a odbukcija nije rađena a tijelo je po njegovj želji kremirano. Vidić je tokom svoje karijere sarađivao sa mnogim poznatim javnim ličnosti , bio je i poznat po tome što je bio bez dlake na jeziku pa zbog toga sa mnogim nije bio u dobrim odnosima. Sa Cecom Ražnatović je 15 godina bio najbolji prijatelj i onda su se 2018. godine posvađali pa ju je kreator blokirao na svim mrežama.

 

Seka Aleksić je jedna od pjevačica kojoj je Saša u potpunosti promijenio imidž, koja je među prvima stigla na groblje kako bi ga posljednji put ispratila na vječni počinak. Seka je došla sa svojim mužem a nosila je buket bijelih ruža koje je Saša najviše bvolio. Također Seka je održala i oproštajni govor u kojem je rekla da se ne ljuti jer se nikada nije ljutila na njeg. Od poznatih javnih ličnosti prisustvovali su pjevač Marko Rokvić, Leontina Vukomanović, Marko Kon, Vanesa Šoškić i Tanja Rađenović. Na ispričaju od poznatog sprskog kratora bilo je oko 50 ljudi. Zanimljiovo je to da svi oni koji su se oprostili od njeg putem društvenoh mreža nisu prisustvovali sahrani.