Tragično, proslavljeni vokal podlegao je nemilosrdnoj bolesti pre četiri godine, kada je imao 71 godinu. Kao i prethodnih godina, Vesna, udovica Olivera Dragojevića, prenijela je srdačnu poruku i odala počast svom pokojnom suprugu.

Vesna i Oliver Dragojević su se 1973. godine raskrstili, a njihova veza bila je toliko jaka da su odlučili da se vežu. Njihov brak je trajao do Oliverove smrti. Ono što nije opštepriznato je da je ovaj pjevač, koji je publiku očarao svojim očaravajućim dalmatinskim šansonama, živio životom koji je bio daleko od svakodnevnice, obilježen mnoštvom kontroverzi.
Riječ je o Oliveru, koji se iskreno potrudio da projektuje imidž predanog porodičnog čovjeka. Međutim, 2006. godine našao se upleten u skandal koji je imao potencijal da razbije njegov brak. Pojavili su se povjerljivi detalji koji otkrivaju da je vodio dvostruki život i upuštao se u romantičnu vezu s Brankom Marić Muti, bivšom manekenkom. Prema Mutijevim riječima, ona je ponijela titulu pjevačeve najiskrenije i najdublje ljubavi.

Branka Marić Muti je u javnom obelodanjivanju otvoreno priznala svoju umešanost u dugotrajno romantično partnerstvo sa umetnikom. Otkriva se da je njihova intimna veza trajala od 1970-ih do ranih 1980-ih. O ozbiljnosti njihove afere govori i Dragojevićeva želja da prekine brak sa Vesnom zbog veze sa Brankom. O tome je udovica pokojnog Olivera Dragojevića iskreno razgovarala sa hrvatskim medijima, ističući da joj je trebalo deceniju da prebrodi pevačevu prevaru.

Tokom tih godina, često sam se nalazio u hitnoj pomoći kao rezultat ogromnog stresa i anksioznosti. Dugo sam pokušavala da shvatim razloge koji stoje iza Oliverove nevjere, ali sam na kraju shvatila da je to rezultat njegove nezrelosti i duboko ukorijenjene nesigurnosti, što je Vesna prenijela u intervjuu za hrvatsku stranicu javno.com.

Oglasi