U sadašnjem vremenu malo je onih voditelja koji znaju da obavljaju svoj posao je sve manje, a mnogima nedostaju potrebne vještine i strast za profesijom. Nekada je za uspješan posao voditelja bio potreban ne samo prirodni talenat, već i formalno obrazovanje na uglednoj instituciji, ali to više nije slučaj. Danas se čini da svako ko ima mikrofon i platformu može tvrditi da je voditelj, bez obzira na svoje kvalifikacije ili iskustvo.

 

Dragana Katić je voditeljica koja je već dugi niz godina glavna na našim televizijskim ekranima. Nadaleko cijenjena kao jedna od najboljih u poslu, nedavno je nastupila u emisiji “Sceniranje” gdje je razgovarala o nizu tema, uključujući i odnos sa cijenjenim direktorom Grand produkcije Sašom Popovićem. Kako se ispostavilo, njih dvoje su godinama imali skladni odnos, a Sašu Popovića hvale zbog svog profesionalizma i strogih granica koje održava između ličnog i profesionalnog života.

 

Dragana je Sašu od samog početka govorila o njegovoj pedantnosti te je stalno vodio računa o odijevanju voditelja. Dragana se prisjetila vremena kada se pojavio modni trend širokih suknji koje su joj bile veoma privlačne i savremene. Jednom prilikom Dragana je na snimanje stigla obučena u takvu suknju, što je navelo Sašu da se raspita za njenu odjevnu kombinaciju, opisavši je kao kokoš u mraku čiji pilići tek treba da se izlegu ispod suknje. Saša je zatim nastavio da tvrdi da se šef Grand produkcije ne može vidjeti u takvoj odjeći i zamolio Draganu da se presvuče u nešto konvencionalnije, a da ovo moderno odijelo za neku drugu priliku.