RADIJATORI KOJI SU ZBOG SVOG IZGLEDA OSVOJILI NAJPRESTIŽNIJE PRIZNANJE – dizajn vrijedan divljenja!

Dizajnirani su radijatori koji su tako elegantni i moderni da ih i nećete primjetiti, nego ćete pomisliti da su sastavni dio dizajna samog enterijera. Trame radijator je dizajnirao Stefano Đovanoni za kompaniju “Tubes Radiatori” koji je  osvojio jednu od najprestižnijih internacionalnih priznanja u području  dizajna, i to  čuvenu „Red Dot nagradu“.

Dizajner  je tradicionalne čelične grejne površine pretvorio u „grejne tkanine“, a klasične cijevi u šarene niti različitih dimenzija (14 mm, 20 mm i 28 mm), koje se dizajniraju po vlastitom ukusu kupca i njegovom vizuelnom efektu.

dizajnidom1

radijatori, dizajn, arhitektura

Ova kompanija “Tubes Radiatori“ je poznata  po radijatorima koji zapravo liče na ukrasne arhitektonske elemente nego na radijatore , što najbolje potvrđuje “Trame“ radijator koji predstavlja  savršen spoj estetike i  energetske efikasnosti .

Njegovi čelični elementi mnogo podsjećaju na lake i fleksibilne tanke niti. U zavisnosti od ugla posmatranja i svjetla , tanki cjevasti elementi djeluju kao da mijenjaju strukturu i kreću se, što ovim radijatorima daje posebnu estetsku privlačnost i  notu elegancije .

dizajnidom2

dizajnidom