PREDSTAVLJAMO VAM JAPANDI: Novi popularni pravac kod uređenja enterijera

Možda ste čuli ali velike mogućnosti su da niste o ovom novom pravcu koji je krajem ove godine postao dosta popularan. Riječ je o ”japandi” ili ”scandinese” stilu koji je veoma popularan način uređenja i dekorisanja enterijera.

Glavna tematika ovog stila uređenja jeste uvođenje tradicionalnog elegantnog japanskog dekora sa kombinacijom skandinavskog, rustičnog i modernog stila. Možda vam je neobično kako ovi stilovi zajedno uspjevaju da izgledaju harmonično i uklopljeno. Slike koje smo pripremili za vas će vam možda promjeniti mišljenje.

Ovo je definitivno jedan novi popilarni stil kojeg ćemo viđati tokom iduće godine ali vjerovatno i nekoliko sljedećih. Ovaj stil uređenja stavlja akcenat na određene komade namještaja ili dekoracija, ne na ukupan dekor. Zajedno svi stilovi zajedno daju predivan primjer minimalizma ali svakako i elegancije i komforta.

Iako možda većinu ljudi će ovaj stil podjsećati na eklektični stil uređenja, razlikuje se dosta od njega i nema isti cilj i princip uređenja. Pogledajte i sami.

 

Oglasi