PRAZNIČNO UREĐENJE: Pogledajte tri načina za dekoracije kamina povodom praznika!

Ako posjedujete kamin onda se smatrajte veoma sretnom osobom! Iako se nekada možda požalite da vam smeta i da vam ne treba, on ima zaista posebnu čar kada dođu jesen i zima, napolju zahladni i krene da pada snijeg.

Prilikom zimskih praznika kamin je žarišni centar prostorije, daje joj jednu posebnu atmosferu topline, ugodnosti ali i gostoljubivosti.

Danas ćemo vam pokazati tri klasična i česta načina na koje ljudi dekorišu svoje kamine kod kuće. Ništa nije komplikovano ali izgleda veoma divno.

Čarapice na kaminu su jednostavno stvari odnosno dekoracije koje morate da imate. Nema ništa ljepšte od poklona koji se otvaraju na Božić u ovim čarapicama. Osim njuh možete dodati i ukrase za gornji dio, Mogu biti neke grančice sa ukrasima ili nešto sasvim drugo.

Zimzelene dekoracije su jedne od napopularnijih Božićnih dekoracija. Možete ih staviti na kamin zajedno sa ukrasnim lampicama i ukrasnim ornamentima. Pored kamina možete dodati malu jelkicu ako imate prostora, ali naravno ne preblizu jer ne želimo da nam se zapali!

Dodajte na vrh kamina tablu koju možete ukrasiti sa kredama. Napišite neku poruku koji će vidjeti i pročitati svi ukućani. Okolo možete dodati svijeće, ništa nije pogrešno! Samo obratite pažnju da se predmeti ne zapale!

Oglasi