Najbolji teniser Novak Đoković igra u Parizu gde se održava veliki teniski turnir Rolan Garos. Još jedan vrlo dobar igrač, Rafael Nadal, obično pobjeđuje na ovom turniru jer je stvarno dobar u igranju na posebnoj vrsti terena koja se zove zemljana. Ljudi ga zovu “kralj” ove vrste terena jer je osvojio turnir 14 puta.

 

Zbog nedavne povrede, Nadal neće učestvovati u predstojećem teniskom takmičenju, ostavljajući prostora drugim igračima da potencijalno osvoje titulu. Đoković se smatra jednim od najboljih kandidata, uprkos manje nego impresivnom početku sezone u zemlji. Međutim, Đoković ostaje siguran u svoje sposobnosti i shvata da će njegov nastup na kraju odrediti njegov uspeh, jer niko neće moći da ga pobjedi ako da sve od sebe.

 

Poznato je da je Novak u braku sa Jelenom već devet godina, a njihova veza datira još iz srednjoškolskih dana. Mediji često izvještavaju o navodnim sukobima te tome kako su oni često na ivici razdvajanja. Bez obzira na to, Nole i Jelena nastoje da zadrže neprimjetnost kada je u pitanju njihov privatni život, a u intervjuima govore isključivo o svojim dostignućima u karijeri. Uprkos njihovim naporima, Novakova slava i ozloglašenost čine izazov držati svoje slike podalje od očiju javnosti.

 

Novak i Jelena imaju dvoje djece, sina Stefana i kćerku Taru. Porodica često zajedno posjećuje Novakove mečeve, a Jelena i djeca ga bodre sa tribina. Jelena je takođe u velikoj mjeri uključena u Novak fondaciju, organizaciju koja nastoji da unaprijedi dobrobit djece u Srbiji. Međutim, nedavno su kružile glasine o Jeleninom nezadovoljstvu Novakom. Uzrok njene uznemirenosti su navodno fotografije koje su se pojavile na društvenim mrežama, a na kojima je Novak sa atraktivnim plesačicama tokom noćnog provoda u Parizu. Ove glasine izazvale su spekulacije o stanju njihovog braka i postavile pitanja kako bi to mogao imati utjecaja na njihovu porodicu i Novakovu fondaciju.