Prije tri sedmice cijeli region potresla je tragična vijest o preranoj smrti sina proslavljenog pjevača Enesa Begovića, zvanog Armina koji je imao samo 29 godina, njegova porodica je ostala bez teksta, obuzeta šokom i tugom. Sahrani su prisustvovale brojne zapažene ličnosti iz muzičke scenee, kao i druge istaknute ličnosti u javnoj sferi regiona. Osim toga, platforme društvenih medija bile su preplavljene ogromnim brojem iskrenih poruka koje su prenijele tugu i izražavale saučešće.

 

Posebno je obeshrabrujuće to što Armin nije mogao svjedočiti rođenju svog sina. Prema pouzdanom izvoru u porodici pjevača, Almina Gadžo Begović, snaja Enesa Begovića, nedavno je rodila dječaka. Ovaj radosni događaj dogodio se u utorak, tačno tri sedmice nakon tragične smrti njenog supruga Armina Begovića, koji je podlegao teškoj bolesti. I majka i novorođenče su dobrog zdravlja, a očekuje se da će porodica odlučiti da dijete nazove po njegovom pokojnom ocu Arminu. Glavni motiv za ovu odluku, kako otkriva izvor, proizilazi iz majčinih želja.

 

Enes je 13. juna doživio razoran gubitak sina. Naime, njegov sin bio je na liječenju na Infektivnom odjelu Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.Uprkos svojoj neumornoj borbi, Armin je na kraju podlegao autoimunoj bolesti koja se ponavljala i mirno preminuo u zagrljaju pune ljubavi svog oca. Sahrana je potom obavljena na Bareovom gradskom groblju dva dana kasnije. Uprkos hrabrim naporima zdravstvenih radnika koji su trajali četiri izazovna dana, borba protiv invazivnih bakterija pokazala se neuspješnom. Armin se hrabro suočio s poremećajem kostiju uzrokovanim njegovim vlastitim imunološkim sistemom. U potrazi za lijekom, otac ga je otpratio u Tursku na liječenje, nabavljajući lijekove iz Njemačke koji su mu u početku donijeli olakšanje. Nažalost, bolest se ponovo pojavila i na kraju je nadjačala Arminu hrabru borbu.

Oglasi