Trener košarkaškog kluba Partizan Željko Obradović. protekli mjesec dana bio je u cetru sportske javnosti. Naime, izgubili su utakmicu od Real Madrida koja je igrala u glavnom gradu Španije. Ono što je poznato je da je Željko osovjio trofej Euro lige do sada devet puta , a svaki put sa svojim igračima na terenu govori do kraja i ostavlja svoje srce ali izgleda da ovog puta nije bilo dovoljno.

 

Partizan je na veliku žalost nije uspio da izbori se za učešće u elitnom evropskom takmičenju ali su se igrači i trener fokusirali na play of ABA lige. Željko je igrao u Partizanu od 1984. godine do 1991. godine a nastupao je i za reprezentaciju Jugoslavije s kojom je osvojio zlato na Svjetskom prvenstvu u Buenos Ariesu i Olimpijsku medalju.

 

Željko nikada nije u javnosti govorio o svom privatnom životu ali je javnosti poznato da on već decenijama je u braku sa suprugom vesnom s kojom ima sina Đorđa i kćerku Anju. danas su oboje odrasli ljudi , a njegov sin je krenuo očevim stopama te se bavi košarkom dok se kćerka bavi umjetnošću. Ona je zbog posla jedno vrijeme živjela u Parizu , kao i Barseloni a danas živi u Sloveniji te je vlasnica galerije u Beogradu. Anja danas govori 7 svjetskih jezika , i to je njen hobi a od oca je naslijedila energiju i osmijeh koji je prepoznatljiv. Anja je udata i prije dvije godine dobila je kćerku Milu. Koje je vaše mišljenje o treneru Željku O. svoje mišljenje nam pišite u komentarima ispod posta?