Nakon tragedije koja se desila prošle srijede , cijela Srbija ali i region je u šoku. Ono što je sigurno jeste da će tuga u našim srcima ostati zauvijek. Naime, dječak po imenu Kosta Kecmanović koji ima samo 13. godina došao u školu Vladislav Ribnikar i iz vatrenog oružja usmrtio je prvo portira škole a zatim 8 drugova , a raniio nastavnicu i još 6 drugova.

 

Nakon što je završio sa masakrom Kosta je nazvao polciiju i rekao šta je počinio i čekao ispred škole da dođu po njeg. Na internetu odmah su se pojavili razni profili koji su anvodno pravi profili Koste Kecmanović, a na svakom profilu postoje slike koje insuiniraju da je pravi profil Koste. Ali na jednoj od slika napisala je objava u prvom licu koja glasi ” Ovo je moj pravi profil, ne raspitujte se dalje!”. Podsjećamo da se Kosta K. trenutno nalazi na jednom psihijatrijskom odjeljenju a uz pristanak majke i uz prisutnost osiguranja on nema pristup telefonu.

 

Informacije koje kruže društvenim mrežama su izmišljene jer svi podaci o Kosti drže se u tajnosti. Čak ni zaposlenici institucije u koju je smješten nemaju pristup njegovim medicinskim podacima. Da je ozbiljna situacija pokazuje da je u njegovu medicinsku dokumentaciju uneseno samo ime i prezime , a nisu upisani nikakvi podaci. Ovaj profil koji je pomentu samo velića njegov lik i postupke Koste koji je odgovoran za nezapamćeni zločin. Također poziva se javnost da izbjegavaju širenju dezinformaciju na društvenim mrežama kako bi spriječili dalje ponavljanje zločina. Šta vi mislite o ovom masakru , pišite nam u komentarima?

 

Oglasi