ORIJENTALNI STIL UREĐENJA DOMA – jednostavni zahvati za originalan dizajn!

Među mnogobrojnim stilovima za uređenje enterijera, ističe se između ostalih i orijentalni stil, koji pobuđuje pažnju svojom originalnošću i jedinstvenošću. Orijentalno uređenje čini dom  izazovnijim i interesantnijim , a za ugođaj je dovoljno unijeti nekoliko detalja, koji će prostor učiniti kompletnim .

dizajnidom10
Jednostavnim zahvatima u domu stvorit ćete nove, orijentalne ugođaje. Jedan od takvih zahvata je angažovanje  na štokovima pregradnih i nenosivih zidova. Uobičajene pravougaone štokove preoblikujte u zaobljene sa lučnim otvorom. Ukoliko funkcionalnost doma to dopušta, sklonite vrata i povežite neke manje prostorije. Da biste pojačali dojam, novoformirani štok obojite u naglašeniju boju, koja će se uklopiti sa zastupljenim bojama enterijera.

dizajnidom9
Spavaću sobu pretvorite u orijentalnu oazu pogodnu za relaksaciju. Bračni krevet sa raskošnim prekrivačem i mnogo jastučića, od finih svilenih materijala, stvorit će specifične orijentalne ugođaje.Apstraktni biljni ornamenti, kao i diskretna rasvjeta lampiona i lustera, pojačat će taj ugođaj. Kombinacijom zagasitih, kao i prefinjenih boja, poput nijansi zelene, crvene, plave  stvara  ugodnu i intimnu atmosferu u svakoj sobi.