Danas pišemo o jednom problemu koji je uobičajen u cijelom svijetu a naročito tokom ljetnih dana a to je neugodan miris u nogu. Kod muškaraca je većinom ovaj problem ali i kod žena ali u manjoj mjeri nego kod muškaraca. Mnoge osobe su ubjeđene da je do obuće ili čarapa ali 8o posto jednostavno nije svjesno da imaju gljivično oboljenje nogu.

 

 

Gljivice su veliki problem pogotovo ako se ne otkrije na vrijeme. Najbolji recept za liječenje gljivica je soda bikarbona i sirće. Pomiješajte toplu vodu i sirće te u lavoru namočite noge oko 5 minuta. Nakon toga ponovite samo umjesto sirćeta sada unutra stavite sodu bikarbonu , nakon toga operite noge toplom vodom i dobro osušite. Ovaj proces treba da radite svaki dan u naredna 2 do 3 mjeseca dok gljivice potupono ne uklone se. Također donosimo vam savjet kojeg je podijelila žena koja je inače ljubitelj čišćenja, Naime, koliko god imali lošu obuću svaka se može regulisati ako se opere na pravi način.

 

Dodala je šampon sa suho pranje kose koje je stavila u patike i rekla da nakog svakog korištenja jednostavno neće imati miris. Također kada dođete kući uzmite po jednu vrećicu čaja i staviote u patike preko noći , i soda bikarbona ima dobar posao za vaše noge pa vam više neće biti neugodno da se skinete i uđete nekom u kuću. Jeste li vi nekada imali problem sa neugodnim mirisom nogu? Kako ste se riješili mirisa imate li neko savjet da podijelite sa ostalim? Pišite nam svoje komentare ispod ovog posta ?