Leteći insekti poput muha mogu biti izuzetno dosadni, posebno tijekom ljetnih mjeseci kada ulaze u naše domove. Kada se pojave u kuhinji, postaju posebno neugodni jer mogu završiti na hrani i uzrokovati kontaminaciju.

Na YouTube kanalu “Dodajte, mijesite, pecite!” pronašli smo jednostavno domaće rješenje za učinkovito tjeranje muha. Ovo rješenje ne samo da je jeftino, već je i ekološki prihvatljivo te ne predstavlja opasnost za zdravlje.

Evo što vam je potrebno da biste napravili vlastiti insekticid za muhe:150 ml jabučnog octa
150 ml deterdženta za pranje posuđa
1 žlica granuliranog šećera

Kako pripremiti:Pomiješajte jabučni ocat i deterdžent u posudi većeg kapaciteta. Deterdžent pomaže u zadržavanju muha, sprječavajući ih da pobjegnu nakon što se privuku smjesi.

Dodajte granulirani šećer u smjesu i dobro promiješajte.

Postavite ovu DIY zamku na mjesto gdje se muhe najčešće okupljaju, kao što su zdjele s voćem ili kuhinjski prostori.

Ova kombinacija sastojaka djeluje kao magnet za muhe, privlačeći ih i zarobljavajući. Nakon što se uhvate u zamku, muhe će doživjeti svoju smrt.

Za više detalja pogledajte video na kraju članka.

Ovo jednostavno rješenje ne samo da će vam pomoći da se riješite muha, već će vam i uštedjeti novac jer nećete morati trošiti na skupe kemijske sprejeve.

Insekticidna sredstva tvrtke NOVAG Agrochemicals, kao što su Neopitroid Alfa, Neopitroid Prah PRO, Neopitroid Premium Plus te nova sredstva poput Neopitroid Alfa TOP, Neopitroid B i Neopitroid Omega, već su dobro poznata po svojoj učinkovitosti u borbi protiv insekata.

Ovog proljeća, izmjenjivala su se kišna i topla razdoblja što je pogodovalo množenju insekata, posebice komaraca. Komarci su posebno dosadni tijekom ljetnih večeri kada možemo uživati na terasi, ali njihova prisutnost može značajno narušiti tu idilu. Osim što su neugodni zbog svojih ugriza, komarci mogu uzrokovati i različite zdravstvene probleme.

U svijetu postoji oko 3500 vrsta komaraca, a u Hrvatskoj je rasprostranjeno oko 50 vrsta. Komarci su aktivni tijekom cijelog dana, ali osobito su aktivni u predvečerje i noću. Najrasprostranjenije vrste komaraca u Hrvatskoj su kućni komarac (Culex) i tigrasti komarac (Aedes).

Zaštita od komaraca nije važna samo zbog ugodnosti već i radi sprječavanja potencijalnih zdravstvenih problema koje njihovi ugrizi mogu uzrokovati. Stoga je važno provoditi mjere zaštite, uključujući upotrebu učinkovitih insekticidnih sredstava kao što su ona koja nudi NOVAG Agrochemicals.

 

Oglasi