NEODOLJIVE KUĆE ZA BAŠTU – najbolji kutak za odmor !

Ovo su jedne od najkreativnijih kućica na svijetu koje možete smjestiti u baštu. Neke od onih koje služe kao kancelarije i igraonice za djecu, a neke kao spa centar, pa sve do kućica kao umjetnički studio i  za uživanje .

Ova kućica zaobljenih linija  služi kao kreativno mjesto za njenu vlasnicu koja se posvetila pisanju knjige. Želja vlasnice je bila da njena kućica svojim izgledom podsjeća na umjetničko djelo u dvorištu.

Smještena je između zidova dvorišta iza kuće sagrađene polovinom prošlog vijeka, i kućica služi  kao ostava i udobna kancelarija. Na jednoj strani kućice nalazi se mala prostorija za odlaganje alata. a sa druge strane prostorija za rad .

neodoljive kuće za baštu

dizajnidom9

Ova druga kućica u nordijskom stilu – moderna, čistih linija i napravljena isključivo od ekoloških materijala, poslužila je vlasnicima kao mjesto za odmor i relaksaciju. Paneli i terasa su konstruisani od Superdrveta, poznatog skandinavskog bora koji je prošao kroz patentirani proces u kojem se drvo obogaćuje agensima protiv gljivica čime štite drvo bez opasnih hemikalija.

dizajnidom11

Sadrži i saunu a pošto električna energija nije potrebna za saunu, ovakvu  kućicu možete smjestiti bilo gdje. U kućici se nalaze  klupe, a vlasnicic mogu  sa rezervoarom vode povezanim na peć saune, i tuširati se nakon saune i na terasi.

dizajnidom10