NAPRAVLJEN MIKROHOTEL KOJEG MOŽETE POSTAVITI BILO GDJE!

Sleepbox kojeg je kreirao “Arch Group” predstavlja inovativan koncept mikro hotela čije se minijaturne sobe mogu iznajmiti na sat ili noć i možete ih postaviti bilo gdje, pod uslovom da blizu ima izvorom električne energije.
Prve ovakve kapsule-sobe postavljene su na aerodromu u Moskvi. Mobilne sobe su pravo praktično i priuštivo rješenje za one koji moraju cijelu noć da čekaju avionski let i žele miran i siguran prostor  u kojem mogu da se odmore ili rade.


Jednostavne i funkcionalne “kutije” za spavanje zauzimaju samo 3,72 kvadratna metra, a pored jednokrevetnih, postoje i malo veće dvokrevetne. Osim kreveta, u sobama su smještene  i fioke, mali sto, LED lampe za čitanje, utičnice za punjenje uređaja, i dostupan je  Wi-Fi.
Gosti mogu rezervisati svoje mikro sobe jednostavno  preko interneta, a čekiranje se vrši na recepciji ili preko aplikacije. Prenožište u ovom neobičnom minijaturnom hotelu iznosi 50 dolara.
Po istom principu je kreiran je i mikrohotel “Slough” u okviru poslovnog kompleksa u Engleskoj, a hotel je povećao broj svojih soba tako što je pored tradicionalnog hotelskog smještaja ponudio i mobilne mikro sobe smještene u  Stokholmu.

mikrohotel
Mikrohotel – unutrašnjost

Oglasi