Svadbene svečanosti Lepe Brene i Cece Ražnatović već nekoliko godina plijene pažnju Srbije. Dobili su izuzetne naslove kao što su “vjenčanje decenije” i “vjenčanje vijeka”. Ova dva vjenčanja mnogi još uvijek pamte. Iako je raskošnost ovih svečanosti bila tema medijskih spekulacija, tek je matičar Radivoj Mrđa bio taj koji je zaista znao i pažljivo bilježio detalje ovih izuzetnih događaja.

 

1991. godina se i danas živo pamti po neočekivanom prekidu Dnevnika 2 tokom direktnog prenosa vjenčanja Lepe Brene i Bobe Živojinovića. Nažalost, zbog nepredviđenih i neugodnih incidenata program je naglo prekinut. Prvobitno, vjenčanje je trebalo da se održi u prostranoj konferencijskoj sali Sava centra, sa ciljem da se stvori holivudska atmosfera uz pun simfonijski orkestar. Međutim, iznenadni incident je poremetio ovaj plan, što je dovelo do preseljenja u poslednjem trenutku u obližnji bioskop. Ova iznenadna promjena izazvala je velike probleme jer su svi gosti već stigli na prvobitno mjesto. Može se samo zamisliti atmosfera ispunjena konfuzijom i neizvjesnošću.

 

Izuzetna staloženost i prilagodljivost koju su gosti pokazali kao odgovor na neočekivani preokret je intrigantna. Ketering za ovu posebnu priliku bio je ekstravagantan, sa menijem koji bi mogao da parira kraljevskom. Šef kuhinje, u pratnji tima od 60 vrhunskih kulinarskih stručnjaka, mukotrpno je pripremio preko 650 predjela i glavnih jela. Svatovi su se prepustili širokom spektru ukusnih jela, uključujući elegantnog fazana posluženog u gnijezdu, luksuznu teletinu kuhanu u umaku od šampanjca i tradicionalno pripremljen norveški dimljeni losos. Osim toga, na proslavi su prikazane brojne domaće specijalitete, uz 22 savršeno pečena praseta i 55 janjaca. Mlada je nosila jedinstvenu vjenčanicu koju je za nju ekskluzivno dizajnirala renomirana modna kuća Dior. Cecino vjenčanje je odličan primjer preciznog planiranja i besprijekornog izvođenja, naglašavajući neusporedive organizacijske vještine. „Nikad nisam vidjela tako dobro uigrano vjenčanje“, uzviknuo sam. Obično, proces uključuje kompletiranje potrebne dokumentacije u matičarskoj kancelariji prije ceremonije.

 

Međutim, ovaj par je sa mnom podijelio svoj jedinstveni itinerar. Planirali su da prvo otputuju u Žitorađu, pa da se vrate kući, idu u crkvu i na kraju odu u Interkontinental na svadbeno veselje. Ambiciozan raspored me je iznenadio i izrazio sam zabrinutost zbog praktičnosti pridržavanja tako kratkog vremenskog okvira. Na moje zaprepaštenje, mladoženja je samouvjereno predložio opkladu, uvjeravajući da će do svake lokacije stići za minut. Začudo, uspjeli su ostvariti svoj cilj. Bio sam zaista zadivljen.

Oglasi