KUHINJA SA SUNČANO ŽUTIM AKCENTOM – zadivljujući komfor prepun svjetlosti!

 

Jesen je pred nama i mnogima od vas već nedostaju sunčeve zrake. Dizajn same kuhinje je veoma moderan, posljednje generacije i vrlo otmjen, u suštini on je prepun svjetla, prelijepog dekora i posjeduje jako primjetnu shemu boja koja je sada u trendu.

Da bi ispunili prostor kuhinje svjetlom, dizajneri su odabrali bijelu boju te stvorili velike prozore koji prirodnu svjetlost puštaju unutra. Crni akcenti smješteni u pozadini bijelih elemenata i njihove površine omogućuju vlasnicima da ostave poruke na ploči koja se nalazi na njima.

dizajnidom1

dizajnidom2

Nasumični žuti kontrasti čine dizajn ove kuhinje ugodnijim i odvažnim . Nekoliko zavjesa, frižider i unutrašnje  strane osvjetljenja su oblačno žute i ova svjetla nijansa unosi udobnost u kuhinju, pružajući osjećaj gostoljubivosti i dobrodošlice .

U svemu ovome dosta pomaže i topla boja svijetlog drveta, koja čini ovaj prostor udobnijim s pločama na podu, jednostavnim trpezarijskim stolom i stolicama kreiranim od ovog materijala, koji zajedno pretvaraju svaki obrok u domaćinski doživljaj.

dizajnidom4

dizajnidom3
Žuti frižider  i akcentirani kuhinjski elementi se prelijepo ističu naspram crne table i  bijelih ormara . Drvo prirodnih i  toplih  boja u daskama prekrivaju cijeli pod, dok je to isto  drvo korišteno za izradu stolova i stolica rustikalnog izgleda.

Oglasi