OD OBIČNE BIJELE ŠOLJE NAPRAVITE ČUDO – ukras na kojem će vam svi pozavidjeti !

Većina vas dan započinje ispijanjem toplog napitka u omiljenoj šolji. Bilo da pijete čaj ili  kafu  sami ili sa članovima porodice i prijateljima, učinite taj mali ritual mnogo  interesantnijim tako što ćete kreirati sami set jedinstvenog dizajna.

Potreban materijal:

Stare šolje
Samolepljiva traka
Lak za dekupaž sa šljokicama

Četkice
Ljepak

dom-i-dizajn13

Način izrade:

1. Šolje prvo operite, dobro obrišite krpom, a onda samoljepljivom trakom obilježite dio za dekoraciju. Ne zaboravite da oblijepite i dršku da biste zaokružili dizajn svoje nove šolje.
2. Četkicom nanesite ljepak i lak za dekupaž ispod samolepljive trake i nježno pospite šljokice. Traku uklonite sa šolje dok se ljepak dobro ne osuši.
3. Šolje zatim ostavite da se suše najmanje 8 sati, tako da dekorisani dio ne dodiruje površinu. Kada se šljokice zalijepe, četkicom nanesite tanak sloj ljepka za dekupaž i pustite da se prirodno osuši. Isti postupak ponovite najmanje 2 puta.

dizajnidom14
4. Kada ste osuši posljednji sloj ljepka, šolje ostavite još 7 dana da  odstoje na sobnoj temperaturi. Na taj način šljokice neće otpadati sa površine čak ni prilikom pranja u mašini za suđe .

Oglasi