Jedan ood najpoznatijih fudbalera svijeta je Zlatan Ibrahimović, rođen je u švedskoj ali mu korijeni vuku iz Bosne i Hercegovine. Zlatan je napunio 42. godine ali i dalje igra fudbal , a poznat je po svojoj bahatosti i velikom samopouzdanju a mnogi ga smatraju da ima najveći ego od svih fudbalera i sportaša.

 

Naime, Zlatan je jednom prilikom izjavio kako se on osjeća drugačiji od ostalih šveđana. Oni su bijeli i plavi, dok je on tamnije puti i crn te su ga dok su išli u školu svi zadirkivali i vrijeđali a jedina snaga mu je bila vjera u samog sebe. Poznato je da je Zlatan u braku sa svojom suprugom Helenom već dvije decenije , a vrijeme kada su se upoznali ona je bila jedna od najpoznatijih manekenki u zemlji a nije ni znala ko je Zlatan.

 

Oni su se upoznali u garaži jednog tržnog centra kada je Zlatan sa Poršeom zagradio njen mercedes, a ona je tada vidno ljuta izgalamila se na njeg, a njeg je privukao baš taj njen temperament pa je odlučio da je osvoji. Nakon duge upornosti uspio je , te danas su ponosno roditelji dva sina Vinsdenta i Maksimilijana. Zbog Zlatanovog posla oni žive na više mjesta i imaju nekoliko nekretnina u svom vlasništvu a nedavno su kupili vilu u Kaliforniju koju su platili 1.5 miliona dolara. Naime, na Tik Toku sde pojavio snimak ove kuće iz vazduha, a ono što se može zaključiti da je u pitanju luskuzno imanje. U dvorištu je bazen , a kuća je okružena zelenilom.