KUĆA SA PRELIJEPOM TALASNOM FASADOM -fasada kakvu još niste vidjeli!

Talasasta fasada je postavljena od preko 300 jedinstvenih ploča od bijelog aluminijuma koje se preklapaju od krova pa nadole i formiraju fasadu organskog oblika koja podsjeća na talasanje vode.Kuću je projektovao Mario Romano, umjetnik, dizajner i graditelj, poznat po sposobnosti da napravi kompleksne geometrijske oblike u realni svijet i iz neobičnih koncepata stvori funkcionalnu arhitekturu.


Prilikom postavljanja ove fasade , lokalni dizajner je koristio digitalne alate kako bi stvorio kompleksne forme. Dizajner je uspio da kreira linije koje se ne ponavljaju i djeluju neprekinuto uz pomoć kompjuterske tehnologije CNC.
Kuća se proteže  oko bazena, formirajući oblik slova U. Prednja fasada je djelimično izdignuta i otkriva velika garažna vrata od kedrovog drveta. Fasada koja je okrenuta prema dvorištu je jednostavna i samo jednim dijelom prekrivena aluminijumskim panelima.
Pored upečatljivog izgleda, fasada od aluminijumskih ploča ima ulogu da održava enterijer hladnim i suhim tako što potpomaže prirodnu ventilaciju i reguliše unutrašnju temperaturu.