• I ovoga vikenda se malo dotičemo teme, koja se zove Kosta Kecmanović. Srpska javnost se i dalje bavi ovim slučajem, a sada je na tapet to, koliko je zapravo teška obitelj kemanović u financijskom smislu. 

U ogromnoj tuzi roditelja nedužne djece koja su 3. svibnja u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” od ruke svog kolege Koste Kecmanovića tragično stradala, njegovoj majci Miljani kao da je prvenstveno stalo do njezina čuvanja. imovina. Iako postoje različite procjene o vrijednosti njezinih nekretnina, velika je vjerojatnost da samo njezin posjed ili suvlasništvo nad tri stana u Beogradu, prema sadašnjim tržišnim procjenama, iznosi oko milijun eura.

  • Suočeni s neopisivom razinom boli, roditelji stradalih očekivali su da će Kecmanovići izraziti sućut i preuzeti odgovornost za gnusni zločin koji je počinio njihov sin. No, dočekalo ih je zaprepašćujuće otkriće – obitelji Kecmanović, u kojoj su bili docentica Miljana i radiolog Vladimir, više je, čini se, bilo stalo do izbjegavanja odgovornosti nego do privida kajanja. Pokazalo se da su Kecmanovići na brzinu osmislili upitnu shemu kako bi sačuvali svoju imovinu, stavljajući vlastitu karijeru, društveni položaj i gomilanje materijalnih dobara i titula ispred rehabilitacije sina.

Taj egocentrični način razmišljanja bio je vidljiv iu Kostinom školovanju, gdje su Kecmanovići zahtijevali povlašteni tretman, što je ilustrirano neovlaštenim prebacivanjem Koste u drugu školsku smjenu. Kecmanovići su živjeli u trosobnom stanu u srcu grada, u blizini Beograđanke, gdje su i Kosta i njegova mlađa sestra proveli cijeli život do tragičnog dana masakra.

Prema službenim podacima, Miljana Kecmanović posjeduje tri luksuzna stana u Beogradu, strateški smještena u cijenjenim i skupim četvrtima poput Vračara i Zvezdare. Među njezinim akvizicijama je i dvosobni stan s garažom u neposrednoj blizini tržnice Đeram. Nadalje, Kostina majka i brat ponosni su vlasnici vrijednog dvosobnog stana koji se nalazi iza Hrama Svetog Save, u ekskluzivnom dijelu Beograda. U srcu opštine Zvezdara, Miljana i njen brat zajedno poseduju prostran stan od skoro 100 kvadrata. Međutim, sudska odluka rezultirala je zamrzavanjem cjelokupne njihove imovine. Odvjetnik obitelji stradalih Ognjen Božović obrazložio je odluku suda i njen utjecaj na zahtjeve obitelji za odštetu zbog gubitka djece.

  • Kako bi izbjegli kaznenu prijavu, Kecmanovići su pokušali prikriti svoju imovinu, potvrdio je i odvjetnik. To je uvjetovalo provođenje privremenih mjera i sudsku intervenciju radi zamrzavanja njihove imovine. Primarni cilj ovog pravnog postupka, kao što pokazuje svjedočenje samih roditelja, nije usredotočen na traženje naknade za nematerijalnu štetu, već je usmjeren na utvrđivanje građanske odgovornosti.

Nekoliko mjeseci nakon tragičnog događaja Miljana je pokušala prijeći državnu granicu u društvu maloljetne kćerke. Međutim, odbijen joj je ulazak zbog sudskog postupka koji je u tijeku protiv nje i njezinog supruga koji je trenutno u zatvoru. Navodno je Miljana prilikom ovog incidenta imala namjeru da iz Srbije iznese pozamašnu svotu novca. Odvjetnica Marina Ivelja, koja zastupa obitelj počinitelja, tijekom ročišta je otkrila da je imovina obitelji procijenjena na 598.500 eura. Također, Ivelja je zatražio da se parnični postupak koji su pokrenule obitelji žrtava obustavi do okončanja kaznenog postupka. Zanimljivo je da ni u jednom od sudskih postupaka vezanih za pucnjavu u školi nije izvršena procjena imovine obitelji Kecmanović, pa je ukupna vrijednost njihove imovine nepoznata.

Vladimir posjeduje automobil mercedes 2005. godine, kao i stan od 87 četvornih metara koji se nalazi na Savskom vencu. Miljana je, pak, službena vlasnica nekoliko nekretnina. Među njima je i stan od 47 četvornih metara u blizini Vukovog spomenika, s parkirnim mjestom. Osim toga, vlasnica je stana na Vračaru od 57 kvadrata, stana na Zvezdari od 91 kvadrata, au vlasništvu je i obiteljske kuće u Nišu. Osim toga, Miljana u Nišu ima pomoćni objekat od 40 kvadrata, kao i oko 25 ari poljoprivrednog i građevinskog zemljišta u Nišu i okolini. Na kraju, posjeduje automobil Fiat 500 iz 2017.

  •  U ogromnoj tuzi koju su proživjeli roditelji nedužne djece koja su 3. maja u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” tragično izgubila život od ruke svog školskog druga Koste Kecmanovića, njegova majka Miljana našla se zaokupljena brigom o zaštiti njezina imovina. Iako postoje različite procjene o vrijednosti njezinih nekretnina, velika je vjerojatnost da samo njezino vlasništvo ili suvlasništvo nad tri beogradska stana prema trenutnim tržišnim procjenama iznosi oko milijun eura.

Pred nezamislivom boli, roditelji stradalih očekivali su da Kostini roditelji izraze sućut i preuzmu odgovornost za gnusni zločin koji je počinio njihov sin. No, dočekalo ih je šokantno otkriće – Kecmanoviće je više zanimalo izbjegavanje odgovornosti nego iskazivanje kajanja. Bilo je očito da su Kecmanovići, među kojima su docentica Miljana i radiolog Vladimir, na brzinu skovali sumnjiv plan čuvanja svoje imovine. Roditelji stradalih shvatili su da Kecmanovićima nije prioritet rehabilitacija sina, već vlastita karijera, status i stjecanje materijalnih dobara i titula. Vidjelo se to i tijekom Kostinog školovanja, gdje su tražili poseban tretman. Jedan primjer za to je neovlašteno premještanje Košte u drugu smjenu. Kecmanovići su živjeli u trosobnom stanu u srcu grada, u blizini Beograđanke, gdje su i Kosta i njegova mlađa sestra proveli cijeli život do tragičnog dana masakra. Prema službenim podacima, Miljana Kecmanović posjeduje tri ekskluzivna stana u Beogradu, smještena u prestižnim i skupim dijelovima poput Vračara i Zvezdare.

Jedna od njezinih akvizicija je i dvosobni stan u blizini pijace Đeram s garažnim mjestom. Uz to, Kostina majka i brat posjeduju vrijedan dvosoban stan iza Hrama Svetog Save, koji se nalazi u elitnom dijelu Beograda. U srcu opštine Zvezdara, Miljana i njen brat zajedno poseduju prostran stan od skoro 100 kvadrata. No, sudskom presudom im je sva imovina zamrznuta. Odvjetnik obitelji poginulih Ognjen Božović pojasnio je odluku suda i njezine implikacije na odštetne zahtjeve obitelji za gubitak djece.

Odvjetnik je naveo da su Kecmanovići pokušali sakriti svoju imovinu kako bi izbjegli kazneni progon, zbog čega su bile potrebne privremene mjere i intervencija suda da se imovina zamrzne. Na temelju iskaza samih roditelja može se zaključiti da se u ovom sudskom postupku ne radi primarno o traženju naknade nematerijalne štete, već o utvrđivanju građanskopravne odgovornosti.

Nakon tragičnog događaja, nekoliko mjeseci kasnije, Miljana je pokušala prijeći državnu granicu u pratnji maloljetne kćerke. No, ulazak joj je odbijen zbog sudskih postupaka koji su u tijeku protiv nje i njezinog supruga koji je trenutno u pritvoru. Navodno je Miljana prilikom ovog incidenta namjeravala iznijeti značajnu svotu novca iz Srbije. Marina Ivelja, odvjetnica obitelji počinitelja, otkrila je na ročištu da se imovina obitelji procjenjuje na 598.500 eura. Nadalje je zatražila da se građanski postupak koji su pokrenule obitelji žrtava obustavi do okončanja kaznenog postupka. Iznenađujuće, niti jedan od pravnih postupaka vezanih uz pucnjavu u školi nije uključivao procjenu imovine obitelji Kecmanović, pa je ukupna vrijednost njihove imovine ostala neutvrđena.

  • Među imovinom u Vladimirovom vlasništvu su stan od 87 četvornih metara koji se nalazi u Savskom vencu te automobil mercedes iz 2005. godine. Miljana je uknjižena vlasnica raznih nekretnina, među kojima su stan kod Vukovog spomenika od 47 kvadrata s parking mjestom, polovina stana na Vračaru od 57 kvadrata, polovina stana na Zvezdari od 91 kvadrata, pola udjela obiteljskih kuća u Nišu, pola pomoćnog objekta od 40 četvornih metara u Nišu te oko 25 ari poljoprivrednog zemljišta, građevinskog zemljišta i njiva u Nišu i okolici Paraćina. Osim toga, posjeduje automobil Fiat 500 iz 2017.

Oglasi