Ova godina za britanski kraljevski dvor nije počela nimalo dobro. Nakon što je otkr4iveno a kralj ima zloćudnu bolest saznalo se i da princeza Ke3jt Midlton ima rak i da je podvrgnuta hemoterapijama. Među britanskim kraljevskim obiteljima prilično je uobičajeno imati plan pogreba.Prema izvješćima iz inozemstva, već su u tijeku pripreme za sprovod kralja Charlesa, unatoč njegovoj relativno kratkoj vladavini od 18 mjeseci. Izvori stranih medija otkrivaju da je sud već osmislio opsežan plan za njegov pogreb, poznat kao Operacija most Menai. Vrijedno je napomenuti da je sličan plan, nazvan Operation London Bridge, prethodno razvijen za organizaciju pogreba njegove pokojne majke, kraljice Elizabete.

 

Prema izvješćima, početak operacije Menai Bridge navodno uključuje premještanje Charlesovih ostataka iz Buckinghamske palače u Westminster Hall. Predviđeno je da će se sahrana održati devet dana nakon njegove smrti.

Prema neimenovanim insajderima koje je citirao In Touch, aranžmani za Charlesov sprovod bili su ubrzani nakon njegove dijagnoze raka. “Uobičajeno je da britanske kraljevske obitelji imaju pripremljen plan pogreba, ali u Charlesovoj situaciji hitnost je najvažnija”, otkrio je anonimni izvor.

Prije nekoliko tjedana američki su tabloidi počeli kružiti glasinama kako pojedini članovi osoblja palače vjeruju da je “Charles u znatno težem stanju nego što se predstavlja u javnosti”. Naravno, sud se suzdržao od davanja bilo kakvog službenog očitovanja u vezi s ovim optužbama.

 

U neobjašnjivom nizu postova, brojne ruske stranice s vijestima i njima povezani računi na društvenim mrežama prethodno su objavili da je kralj preminuo u 75. godini života zbog komplikacija povezanih s rakom, pripisujući tu informaciju neidentificiranim “medijskim” izvorima.

Kruži slika, navodno iz “Buckinghamske palače”, lažno izvješćuje o neočekivanoj smrti Charlesa na društvenim mrežama.Kako prenosi ruski Sputnjik, medijski izvještaji potvrdili su preminuo Charles III, kralj Velike Britanije, u 75. godini života.

Web stranica kraljevske obitelji i britanski mediji nemaju podataka niti spominju bilo kakve informacije o tome.Ubrzo nakon toga, njihove su priče revidirane jer su bili prisiljeni sići zbog pojavljivanja izvještaja koji su proturječili ranijim vjerovanjima o kraljevoj smrti.

Britansko veleposlanstvo u Kijevu objavilo je na društvenim mrežama neočekivanu objavu kako bi pojasnilo da su izvješća o smrti kralja Charlesa III doista netočna.

 

Da podsjetimo, Buckinghamska palača objavila je da je britanskom kralju Charlesu III dijagnosticiran poseban oblik raka tijekom njegovog nedavnog liječenja povećane prostate, pojašnjavajući da se ne radi o raku prostate.

U roku od jednog dana od dijagnoze raka, kralj je otišao iz rezidencije Clarence zajedno sa svojom suprugom Camillom, uputivši se helikopterom do Buckinghamske palače. Odatle su letjeli prema Sandringhamu u Norfolku, kraljevskoj rezidenciji koja se nalazi sjeverozapadno od Londona.

U priopćenju se navodi da je kralj u ponedjeljak započeo s “redovitim tretmanima”, iako je konkretna vrsta raka još uvijek nepoznata. Princ Harry, koji sa suprugom Megan i djecom boravi u Americi, posebno je prije odlaska posjetio London.

Izjava palače izražava optimizam i želju kralja Charlesa da ponovno preuzme svoje javne dužnosti, dok se također razmatra budućnost Williama, Harryja i ostalih članova kraljevske obitelji. Iako će kralj dobiti liječenje, vjeruje se da je rak rano otkriven.

 

Kako je započeo njegov medicinski tretman, njegove javne odgovornosti su privremeno odgođene, a očekuje se da će drugi članovi kraljevske obitelji u međuvremenu ispunjavati njegove dužnosti.

Unatoč odluci da se privremeno povuče iz javnih angažmana i odgovornosti, Karlo Treći, koji ima 75 godina, zadržat će mjesto šefa države.

Prema riječima glasnogovornika, spomenuto je da je bolest otkrivena u ranoj fazi, ali nije otkriveno je li Sunak imao saznanja o specifičnim detaljima o njegovom stanju.

Oglasi