Nakon vijesti da je preminuo sin Enesa Begovića, Armin, njihova kuma pjevačica Elvira Rakić odmah se uputila ka njihovom domu. Enes ne može govoriti, ne može ništa. Jako je teško i potresno. Velika tragedija nas je zadesila. Bolest je u pitanju, ne mogu o detaljima. Stvarno nisam u stanju da pričam. On je bio svetlost i radost za sve naše porodice.Enes je takve stvari doživeo poslednjih mesec dana, da ne znam kako preživljava – rekla je pjevacica kroz suze.

 

Elvira, koja je duboko ožalošćena, također je potvrdila da je Armin, koji je preminuo, iščekivao dolazak svog djeteta sa svojom suprugom. Zaista je činjenica da je željno iščekivao rođenje svog djeteta, a svaki dan je proveo u iščekivanju dolaska. Par je imao spokojan i skladan zajednički život, što je ovo učinilo zaista razornom i srceparajućom tragedijom, kaže neutješna Elvira. Iznenadna i nepredviđena okolnost koja je zadesila Armina i njegovu porodicu bila je šok za sve koji su ih poznavali. Tragični događaj koji se dogodio bio je neočekivan i pogoršao je ionako izazovnu situaciju. Armin, živahna i mlada osoba, prerano je ootišla sa ovog svijeta, ostavljajući duboku prazninu u srcima onih koji su ga jako voljeli. Pojava bakterija u njegovom tijelu bila je nepredvidiva pojava koja je dovela do teških zdravstvenih komplikacija, koje su kulminirale njegovom preranom smrću.

 

Nedavna tragedija služi kao podsjetnik da je život krhak i da trebamo cijeniti svaki trenutak proveden sa našim najmilijima. Gubitak djeteta, posebno u ovakvim nepredviđenim okolnostima, zadaje nezamislivu bol i teško je pronaći riječi koje mogu olakšati teret porodici Begović u ovom teškom vremenu. Želim da porodica i prijatelji pronađu utjehu i otpor jedni u drugima dok se nose sa ovom iznenadnom i teškom situacijom. Neka im Arminova sjećanja donesu utjehu i snagu