Tokom 1990-ih, Jocelyn Wildenstein je izabrana da bude rezervna glumica za renomirani film “Žena mačka” i smatrana je za jednu od najzgodnijih žena na planeti. Ipak, njena pretjerana želja da promijeni svoj izgled nakon višestrukih kozmetičkih procedura dovela je do toga da je razvila ovisnost o plastičnoj hirurgiji, što je u konačnici rezultiralo time da njen izgled postaje sve manje privlačan. Trenutno je navršila 82 godine.

 

Nakon njenog učešća u kultnom filmu, naširoko je objavljeno da je poduzela namjerne mjere da usvoji karakteristike mačaka u svom svakodnevnom životu. Neki pojedinci teoretiziraju da je ljubav njenog partnera prema mačkama potencijalno igrala ulogu u njenom izboru da se podvrgne brojnim hirurškim zahvatima. Štaviše, kružile su glasine koje sugerišu da je njena odluka vođena duboko ukorijenjenim strahom od rastanka sa njenim izuzetno bogatim supružnikom, Alekom N. Wildensteinom. Ipak, predmet spekulacija je žestoko opovrgao ove navode, tvrdeći da je njena odluka da se podvrgne operaciji bila isključivo vođena ličnim motivima. Uprkos njenim zajedničkim naporima da spase njihovu bračnu vezu, nevjera njenog muža na kraju je kulminirala njihovim razdvajanjem i razvodom.

 

Nedavno objavljivanje dosad neviđenih fotografija na kojima se pojavljuje glumica izazvalo je mnoštvo rasprava o njenom korištenju kozmetičkih poboljšanja. Jocelyn, koja je nekada bila slovljena kao oličenje prirodne ljepote i zadivljujuća plavuša, čini se da je bila podvrgnuta brojnim hirurškim zahvatima, vidljivim po vidljivim tragovima i mrljama na njenim crtama lica. Ove intervencije obuhvataju širok spektar tretmana, uključujući složene rekonstrukcije oka, zatezanje lica i druge operacije koje se ponavljaju. Uprkos nepobitnom dokazu, Jocelyn je ranije potvrdila svoje nepokolebljivo vjerovanje u vlastitu privlačnost i besprijekornost kad god se zagleda u svoj vlastiti odraz.