Protekli nekoliko dana ispunjeni su tužnim trenutcima i prizorima koji slamaju svako srce. Porodice nastadale djece su svoje najvoljenije ispratili na vječni počinak a koji su izgubili u pucnjavi koja se desila u OŠ Vladislav Ribnikar kada je maloljetni K. K. od 13. godina napustio učionicu i vratio se 40 minuta kasnije sa vatrenim oružjem i počeo da puca po svojim drugovima pri čemu je ubio 9 osoba i ranio 6.

 

Cijela Srbija, region ali i svijet ostali su u šoku nakon što su primili vijest o ovom masakru koji je počinjen. Naime, sljedećeg dana 21. godišnji U. B. počino je još jedno gnusno djelo tako što je ubio policajca i njegpovu mlađu sestru pa je počeo da puca nasumićno po ljudima s puškom kalašnjikov. Podsjećamo, K. K. je iz ugledne i veoma poštovane porodice s obzirom da nema ni 14. godina starosti njegov otac je uhapšen jer dječak ne može odgovarati za ovaj masakr.

 

Naime, u medijima možemo da pročitamo razne navode gdje se spominje Kostin otac, a nigdje se ne spominje majka. Iako neki događaji su u pitanju porodični problemi te da su oni doveli do ovog ponašanja. Međutim, jedna slika je postala viralna na društvenim mrežama a koja prikazuje majku od dječaka a jedan poseban aspekt slike je privukao pažnju mnogih ljudi. Misli se da žena sa slike radi na Biološkom fakultetu, a snimljena je u njenoj kancelariji u pozadini slike vidi se zid na kojem je napisano volim te mama. Slika je se ubrzo proširila na društvenim mrežama i izazvala veliku raspravu među citaocima.