INSPIRATIVNE IDEJE KAKO DA UREDITE STAZE VAŠE BAŠTE – počnite razmišljati vrijeme leti!

Postoji mnogo zanimljivih dizajnerskih rješenja  kako da uredite staze , od onih modernih i jednostavnih  pa sve do sofisticiranih i veoma elegantnih.

Staza je neizostavni dio svake bašte jer pored toga što obogaćuje pejzaž i uljepšava dekor, veoma je i praktična .  Prvobitna svrha baštenske staze je da omogući kretanje vrtom bez prljanja obuće te da se ne šteti travnjak, da bi do dan danas postala dekorativni element koji privlači pažnju dizajnera. Baštenska staza može biti osmišljena kao jedinstveni dio dizajna kuće ili kao zasebna cjelina koja bašti dodaje boju i  teksturu .

uredite staze u vašoj bašti

dizajnidom18

Izbor je širok možete se opredijeliti za razne vrste dizajna: od baštenskih staza čistih, geometrijskih linija do fino zaobljenih, koje kombinuju različite materijale. Staze napravljene od kamenja nepravilnog oblika djeluju tako šarmantno, jer ističu prirodan šarm bašte kojai se  divno uklapaju u pejzaž. Ipak kamen nije jedini materijal: drvo je takođe izvrstan izbor kao i  npr , staklo, pijesak i brojne vrste drugih materijala.

dizajnidom19

dizajnidom17

Oglasi