Jelisaveta Seka Sablić je nesumnjivo legenda srpske glumačke scene. Poznata je po svojoj smjeloj i otvorenoj prirodi kojoj su se njeni fanovi oduvijek divili. Jelisaveta je na glasu kao jedna od najboljih komičara u regionu, a u ličnom životu prepoznata je kao posvećena samohrana majka. Njen jedini sin, kojeg je sama odgojila, sada je uspješan reditelj, a Jelisaveta ga i dalje svesrdno podržava u karijeri.

Konkretno, njen sin Stefan Sablić, koji je po završetku fakultetskih studija od Seke dobio značajne upute i ukore. Vrijedi napomenuti da je trenutno oženjen i ima svoje dijete, a Seka je uvijek ostala njegova roditeljska figura. Tokom Stefanovog odrastanja, Seka je morala da sprovodi strogoću jer je bila jedina njegovateljica, a okolnosti su bile posebno izazovne. Međutim, Seka je uspješno usmjerila sina u pravom smjeru.

 

Seki je njen unuk najveća radost, a imaju posebnu vezu koja ih često vodi u bioskop ili pozorište. Zajedno stvaraju bezbroj uspomena, a njihove avanture tu ne prestaju. Tokom ljeta kreću na uzbudljiva putovanja do glumačke kuće koja se nalazi na prekrasnoj crnogorskoj obali, smještenoj u šarmantnom gradiću Rose. Seka se raduje što će tamo provesti cijelo ljeto, uroniti u lokalnu kulturu i postati poznato lice građanima. Međutim, njena duhovita priroda ponekad je vodi u zabavne susrete s policijom. Mještani je toliko dobro prepoznaju da ju je čak i lokalna policija u više navrata zaustavljala, insistirajući na izricanju kazni za navodnu prebrzu vožnju. Jedan incident kojeg se Seka rado prisjeća je kada je njen unuk Stefan bio za volanom u blizini Crne Gore, a policija ih je zaustavila. Seka nije mogla a da ne ispusti tihi uzvik, pozivajući Stefana da nastavi da vozi i uvjeravajući ga da neće slupati njen dragocijeni auto.