Savremeni svijet karakterizira nametanje određenih standarda, posebno u odnosu na fizički izgled i težinu.

Iako se u posljednje vrijeme promovira pozitivan stav prema tijelu, realnost je da borba između elegantno debelih i onih koji su pothranjeni traje bez kraja. Ovu poruku prenosi istaknuti plus-size influencer.
Olivia Lewis, kanadska influencerica i plus-size model, samouvjereno prikazuje svoj izgled na raznim društvenim mrežama. Nedavno je Lewis podijelila poruku sa svojim pratiocima putem Instagram fotografija, pozivajući one koji šire mržnju.


U pripijenoj ružičastoj haljini koja je naglasila njene obline, zauzela je pozu za kameru. U propratnom postu se branila od klevetnika i uputila osnažujuće riječi onima koji, poput nje, imaju krupniju figuru.

U nedavnom postu, autor je naveo da pojedinci ne vole da se susreću sa samouverenom ženom sa prekomernom težinom. Ona je savjetovala čitatelje da zanemare takve pojedince i da se umjesto toga koncentrišu na lični rast. Osim toga, u svoju poruku je uključila frazu “Zlikovci nose roze”.
Naravno, ovaj post je prikupio značajnu količinu komentara. Evo kompilacije nekih odgovora koji su upućeni autoru posta.
Postoji mnoštvo komplimenata koji se mogu dati ženi, a neki od njih uključuju “Boginja”, “Izgledaš zapanjujuće lijepo”, “Ta haljina ti odlično stoji” i “Gdje bi htjela ići večeras?