UHAPŠENA KATARINA BAĆOVIĆ: Učestvovala u kopanju tunela, policija za njom tragala od sredine septembra

“Nezvanični izvori tvrde da je Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) određen pritvor Podgoričanki Katarini Baćović zbog sumnje da je umiješana u kriminalnu organizaciju koja je izvršila pljačku depoa Višeg suda u Podgorici.

Predmetna fotografija prikazuje sliku koju je objavila Vladi Crne Gore.

Za Baćovićem policija traga od sredine septembra. Osoba koja je iznajmila stan u Njegoševoj 12, iz kojeg je ekipa iskopala tunel za pristup Višem sudu, identifikovana je kao ona.
U toku istrage intervjuisana je Maja Baćović, koja vodi sudski registar i majka je predmet istrage. Ona je negirala bilo kakvu krivicu u vezi sa navodnom teškom krađom.
Provala u depo u sudu je skrenuta pažnja vlastima 11. septembra, kada je prvobitno utvrđeno da su dokazi “razbarušeni”.

Međutim, kako je istraga o kompromitovanom depou i njegovim ključnim slučajevima odmicala, otkriveno je da su počinioci ušli kroz podzemni tunel koji se nalazi u Njegoševoj ulici, tačnije na adresi broj 12.

Količina snimljenog materijala kreće se u stotinama sati. Vlasti su 13. septembra napravile značajan iskorak u slučaju kada su otkrile kombi koji su koristili osumnjičeni.
Sljedećeg dana otkrili su rezidenciju u podgoričkom okrugu Zabjelo, gdje su navodno bili smješteni.

Trenutno, uviđaj koji vodi Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici rezultirao je oduzimanjem više stotina sati nadzornih snimaka, otkrivanjem oruđa koje su koristili kopači i izolacijom tragova osumnjičenih lica, utvrđenih vještačenjem. pregled.
Potvrđeni su identiteti izvođača radova za iskopavanje 30-metarskog tunela koji vodi do sudskog depoa.
Prema operativnim podacima policije, za izgradnju podzemnog tunela odgovorni su vođe kriminalnog klana Kavac. Istražitelji su još uvijek u procesu utvrđivanja primarnog cilja iza ove akcije.

Oglasi