Dječak iz Bijeline bio je drugačiji od svojih vršnjaka, u pomalo neobičnoj odjeći na maturskoj večeri Poljoprivrednog i Medicinskog fakulteta, izazvao je smijeh u cijelom regionu.

Svoju kreativnost pokazao je na malo drugačiji način. Bio je obučen kao baka, sa maramom na glavi. Šaljivo se predstavio kao baka Anelka. “Ja sam Anđelka Šušik”, rekao je muškarac u šarenoj košulji i crnom vunenom prsluku, dok su njegova dva “unuka” stajala pored njega, dušo, ovo još niko nije radio, to su moja djeca.

Bilo je to sve u mom životu”, rekao je čovek koji je jednom prilikom „plakao od radosti” na maturi. Deset puta do detalja osmišljena i odglumljena scena bake i unuka brzo je postala viralna internetom. Međutim, korisnici društvenih mreža drugačije su reagovali, prenela je Srpskainfo.

Šta znači kad vašem psu pocrveni nos? Može biti više razloga za to, al u ovim slučajevima obavezno morate kod veterinara

Promjena boje nosa nije nužno opasna ni na koji način, niti znači da biste trebali odmah biti zabrinuti. Najvjerovatniji uzroci su promjene vremena i starosti psa, ali zajedno s drugim simptomima može ukazivati ​​na ozbiljnije bolest Vlasnici pasa često primjećuju i najmanje promjene u izgledu svog ljubimca. Svaka, pa i najmanja promjena može izazvati opravdanu sumnju i zabrinutost za vašeg psa. Neke promjene su sasvim normalne i nema razloga za brigu, ali neke promjene su razlog za odlazak veterinaru. Ako primijetite promjenu u boji nosa vašeg psa, to može biti razlog za zabrinutost. Promjena boje može biti od crne do ružičaste, ili od ružičaste do crne, a razlozi za promjenu su različiti. Ovakva stanja obično nisu problem, ali možda ćete morati posjetiti veterinara, a jedan od najčešćih razloga je starost. Količina pigmenta u nosu se mijenja s godinama, od tamnijih do svjetlijih boja i obrnuto.

Fizičke ozljede nosa, kao što su ogrebotine i posjekotine, mogu uzrokovati da ova područja nosa izgledaju ružičasta. Kako rana zacijeli, boja nosa bi se trebala vratiti u prvobitnu boju. Ako primijetite da vam se boja nosa mijenja iz tamnije u svjetliju kako se približava zima i spuštaju temperature, onda je to ono što se naziva snježnim nosom. Ovo se prirodno javlja kod mnogih pasa zbog nedostatka sunčeve svjetlosti i vitamina D. Neke pasmine pasa su podložnije ovom stanju, kao što su zlatni retriveri, labradori, haskiji i određene rase škotskih ovčara, a boja nosa psa može se promijeniti ako dođe u kontakt s nečim na što je alergičan. Alergijske reakcije su često praćene drugim simptomima, kao što je oticanje nosa. Alergen ponekad može biti posuda za hranu za pse, jer su neki psi alergični na određene vrste plastike.

Ponekad pseći nos mijenja boju bez ikakvog razloga. Ovo nije zabrinjavajuća pojava. Nos može djelomično ili potpuno izgubiti boju dok ne postane potpuno ružičast ili čak potpuno bijeli. Za mnoge pse ovo je privremena pojava, ali treba znati da se nekim psima boja nikada ne vraća. Pasmine koje su podložnije ovoj promjeni boje nosa uključuju irske setere, pointere, pudlice, dobermane, afganistanske goniče, zlatne retrivere, samojede i bijele njemačke ovčare. Kada bakterijska infekcija uzrokuje promjenu boje nosa, mogu se pojaviti i drugi simptomi. eksponat. Nos koji izgleda natečeno, curi i općenito nezdravo. Ako primijetite ove simptome i mislite da se radi o bakterijskoj infekciji, trebate se posavjetovati sa svojim veterinarom kako bi on mogao dati odgovarajući tretman za borbu protiv infekcije.

Oglasi