Selvedin Agović, otac djevojčice, podnio je formalnu prijavu barskoj policiji povodom incidenta u kojem je njegovu kćerku vrijeđao Dragan Đurović. Dragan Đurović je vlasnik Rocky Beacha koji se nalazi u mjestu Utjeha u Baru.

Na snimku žena izražava namjeru da ode, ali traži objašnjenje. Kao odgovor, čovjek koji ih potiče naprijed izjavljuje: „To je zbog moje jake averzije prema pojedincima koji prakticiraju islamsku vjeru.
Državni tužioci u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru i Višem državnom tužilaštvu u Podgorici utvrdili su da radnje vlasnika privatne plaže ne ispunjavaju kriterijume za krivično djelo.

Otprilike u 20:45 sati. 6. avgusta, S.A. (45) iz Belgije pristupio je službenim prostorijama Odjeljenja za obezbjeđenje Bara kako bi prijavio incident sa njegovom kćerkom i vlasnikom restorana Rocky Beach u Utjehi u Baru. Prema navodima S.A., njegovu kćerku je vrijeđao D.Đ. (64) i odbijen joj je ulazak na plažu jer je nosila burkini kupaći kostim, navodno kršeći propise o plaži. O događaju su pravovremeno prijavljeni Osnovno državno tužilaštvo u Baru i Više državno tužilaštvo u Podgorici. Obje službe su utvrdile da opisane radnje nisu ispunjavale kriterijume za krivično djelo koje bi zahtijevalo službeni progon, navode iz policije.

Kako se navodi u saopćenju, policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Bar će po prijavi preduzeti radnje.

Nakon što se prikupe sva potrebna obavještenja, u slučaju da se utvrdi da u privrednom subjektu postoje komponente prekršaja, pokrenuće se postupak postupanja prema tom prekršaju, kako je navedeno u izjavi.

Kako je ispričala porodica Agović, koja se u Baru zatekla u teškoj situaciji, portalu Rožaje Vijesti javili su da im je, čim su stigli na plažu, užurbano prišao vlasnik lokala, glasno i uvredljivim jezikom. , zahtijevajući da bez odlaganja napuste prostorije.

Na pitanje “Zašto?”, odgovorio je da je ona izvanredna i strašna osoba za koju se pričalo da ometa njegove konvencionalne goste. U poruci koja je prenijeta portalu Rožaje Vijesti izražava se duboko razočarenje i negodovanje.

Kako je navedeno, službenici Odjeljenja za bezbjednost Bara će preduzeti radnje na osnovu dostavljenog izvještaja.

Nakon što se prikupe sva potrebna obavještenja, u slučaju da se u okviru zadatka utvrde elementi prekršaja, pristupiće se realizaciji prekršajnog protokola, navodi se u saopštenju.

Poreklom iz Rožaja, porodica Agović uglavnom živi u Belgiji, ali svoje slobodno vrijeme često provode na crnogorskom primorju.

Portal Rožaj prenosi da se nadamo da će nadležne institucije i organi u Crnoj Gori bez odlaganja preduzeti mere protiv pojedinca koji otvoreno i nedvosmisleno promoviše i podstiče versku netrpeljivost, kao i eklatantnu diskriminaciju.

Rifat Fejzić, vođa Islamske zajednice u Crnoj Gori, dao je uvid u incident koji se dogodio na plaži Utjeha. Ovaj incident uključivao je maltretiranje jedne muslimanke koja je bila prisiljena da ode zbog odabira odjeće.

Bosanska stranka Bar je izrazila zahtjev da nadležni organi, uključujući policiju i tužilaštvo, detaljno ispitaju cijeli incident koji se dogodio na plaži Utjeha u Baru. Ovaj poziv na istragu proizilazi iz video snimka koji kruži društvenim mrežama koji otkriva obeshrabrujući tretman i predrasude prema pojedincu. Čini se da je motiv ovog diskriminatornog ponašanja, kako se zaključuje iz videa, zasnovan na vjerskim uvjerenjima osobe.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)