Vjerovatno vam na prvo ime, Mirjana Nikolić možda nije ime koje vam je poznato. Međutim, ako je prepoznate kao ženu iz filma “Leptir”, neće biti zabune oko toga ko je ona. Rođena 19. avgusta 1949. godine u Beogradu, Mirjana je od malih nogu sanjala da postane glumica. U intervjuu za medije otkrila je da je od malih nogu težila da bude glumica.

 

Mirjana je studirala historiju umjetnosti na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Jednom prilikom, dok je bila na ulici, primijetila ju je Sonja Jovanović, poznata pozorišna i filmska rediteljka u Srbiji, koja joj je dala ponudu da igra u filmu „Otac Force“. Mirjana je prihvatila ponudu i preuzela lik Zorice. Iste godine je glumila u mini -seriji “Baksuz” , uz Zorana Radmilovića . Ona je pomoću svoje zadivljujuće ljepote i dobrote osvojila je srca svih oko sebe .

 

Film pod nazivom Leptir premijerno je prikazan 1973. godine i od tada se smatra klasikom jugoslovenske kinematografije. Mirjana je ekran dijelila sa poznatim ličnostima poput Petra Božovića, Slobodana Perovića, Vasje Stankovića i Tanasija Uzunovića. Mirjana je obezbijedila ulogu u horor filmu po scenariju Kadijevića, gdje je igrala glavnu ličnost leptira. Publika je s nestrpljenjem iščekivala premijeru filma koji priča o isprepletenim sudbinama vještica i ljudi. Mirjanin lik, šarmantna pastirica koja osvaja svačija srca, ne zna kakva je sudbina čeka. U ponoć se pretvara u vješticu, čiji zubi i nokti rastu, a oči krvare, stvarajući sablasnu atmosferu sličnu “balu vampira”. Ona ih vodi u propast, a oni postaju vampiri na groblju. Da li vi znate ko je Mirjana ?