ENTERIJER INSPIRISAN MEDITERANSKIM STILOM !

Ovaj stan je renoviran nakon 40 godina. Odlikuje se mediteranskim stilom. Evo šta su sve poželjeli promijeniti njegovi vlasnici.Stan je prvobitno imao tri spavaće sobe, mali dnevni boravak i jedno kupatilo. Glavna želja klijenata je bila  veća dnevna soba , kao i ugradnja  novog kupatila u glavnu spavaću sobu.Jednu od spavaćih soba su spojili sa postojećom dnevnom sobom da bi kreirali veliki otvoren prostor u dnevnom boravku sa trpezarijom. Jedna od malih prostorija za skladištenje sada je pretvorena u kupatilo.

Inspiraciju za redizajniranje ovog stana dizajneri studija “Ardesia” potražili su među pariskim stanovima i kućama uređenim u mediteranskom stilu. One se odlikuju gipsanim bijelim lukovima koji se prostiru širom stana te  podsjećaju na primorske kuće grčkih ostrva .
Police su navljene po mjeri, kao i ostali predmeti od gvožđa koji su po želji klijenta izrađeni u Belgiji. Stare francuske žaluzine koriste kao vrata ormara. Podove prostorija, pored kuhinje i kupatila, prekriva parket od svijetlog drveta.


Paleta boja u enterijeru je svedena na minimum – bijela i siva korištene su za pozadinu na kojoj se lako ističu detalji u crvenoj i plavoj boji. Pod u kuhinji krase upečatljive marokanske pločice u plavoj boji koje se tako dobro  ističu naspram bijelih zidova i kuhinjskih elemenata u bež boji.