OVO SU GREŠKE KOJE NAJČEŠĆE ČINITE PRILIKOM UREĐENJA SPAVAĆE SOBE!

Da bi vam spavaća soba postala utočište koje će vam pružiti odmor i opuštanje potrebno je da izbegavate slijedeće greške prilikom uređenja spavaće ,koje će vam remetiti mir i prijatnu atmosferu.

1. Ostavljate prazne zidove

Spavaća soba treba da odslikava vaš karakter. A najbolji način da izrazite sebe je kroz umjetnost, bilo da ste umjetničko djelo napravili sami ili kupili u galeriji . Nemojte brinuti da ćete možda pogriješitit pri kupovini , jednostavno kupite ono što vam se dopada. Zanimljiv način da pokažete svoje afinitete može biti prikazan preko mini galerije na zidu. Sami napravite jednu unikatnu vlastitu galeriju.

2. Zanemarujete zastore na prozorima

Zastori imaju veoma važnu ulogu u spavaćoj sobi iako gotov nikad ne obraćamo pažnju na njih. Oni pružaju privatnost, intimno osvjetljenje i mogu biti lijepa dekoracija. Ako koristite obične, plastične venecijanere ili drvene roletne, odaberite interesantniju i vedriju  alternativu, kao što su dizajnirane rimske zavese, ili slične vrste zavjesa koje će uz elegantan i moderan dizajn regulisati svjetlost u sobi.

3. Imate posteljinu jarkih boja

Iako želite da svom krevetu date upečatljiv lični pečat, izbjegavajte upadljive dezene i jarke boje jer to neće pomoći da vaš krevet postane oaza mira i komfora. Umjesto drečave, koristite posteljinu neutralnih boja, a u dnevnoj varijanti uvijek možete koristiti dekorativne prekrivače i jastučiće koji će sobi dati željeni pečeat .

Oglasi