DRAGULJ ITALIJANSKOG ENTERIJERA – stan koji odiše luksuzom i stolom!

Glavni ulaz, koji je dugačak i širok vodi do raznih prostora stana koji je podijeljen na sedam samostalnih dijelova.

Dnevni boravak je otvorenog koncepta koji je povezan sa porodičnom sobom i biblikotekom. U porodilnoj sobi smješten je TV i ima dosta prostora za duženje. Odavde vodi fluidna staza prema noćnom prostoru sa modernim komadima namještaja koji su savršeno prilagođeni u arhitektonski volumen klasične konstrukcije zgrade.

dizajnidom5


Moderne umjetničke slike su postavljene na zidovima sive boje i odlično su raspoređene . Ne zaboravite da je nijansu sivu boju teže odrediti i mogli pokušaju mogu da budu katastrofalni.

dizajnidom6

Kuhinja je oblijepljena starinskim šarenim pločicama . Veliki pleteni luster nadopunjuje romantičan izgled kuhinje.

dizajnidom8

Trpezarija uvijek dobro izgleda kada se u njoj nađu čuveni sto i stolice marke “Sarinen”, sivi tepih nježnog crteža i ultra moderna, i pomalo uznemiravajuća slika na zidu u istom tonu.

Namještaj je funkcionalan sa elementima harmonizovanog oblika i savršeno odabranih boja. Devet nježnih boja uklopljeno je u jedinstvenu sofu od 10 boja koja okružuje nizak stakleni i okrugli  sto koji leži na pet nogu.

dizajnidom7

Tu je i interesantna komoda koja predstavlja  vazdušni “akvarijum” za cvijeće i bambusova stabla. Njeno unutrašnje svjetlo osvježava prostor. Svi zajedno leže na izuzetno lijepo oblikovanom parketu, nalik parketu a la Versaille.

Oglasi