PERFEKTNO SLAGANJE CRVENE I ŽUTE – unesite osvježenje i modernost u svoj eneterijer!

Poznata ukrajinska dizajnerka Ana Marinjenko kako bi dokazala da jake i jarke boje proširuju i uvećavaju mali, hrabro i ubjedljivo iskoristila jarke boje u svom projektu zvanom Zingzang. Upotrijebila je jaku crvenu i žutu boju na većim površinama stana kao što su zidovi, kuhinjski elementi i plakari .

dizajnidom11

dizajnidom10

Ona tvrdi da se upotrebom jake boje u manjim razmjerama one gube u prostoru i izgledaju kao fleke, što je i suviše jednostavno rješenje za cjelokupan izgled malog stana.

Osim toga, Ana je u stanu iskoristila namještaj apstraktnih ugaonih i oblih linija koji, stručno rečeno, podsjeća na arhitekturu ruskog konstruktivizma.

dizajnidom12

Ova snažna kombinacija boja neutralisana je bjelinom zidova i poda . Rasvjeta takođe igra značajnu  ulogu u ovom prostoru pa su mnogobrojna svjetleća tijela smišljeno smještena na mjestima koja obrazuju ponekad rasipanje svjetlosti, a ponekad jako sjaje. Takav je  slučaj sa trougaonom lampom smještenom u uglu kod tavanice.

Zanimljiva ideja su i ručke na plakarima i kuhinjskim elementima u predsoblju čija su ulazna vrata takođe crna, pa geometrijski kosi oblici prave kontrast te razbijaju jednobraznost velikih površina.

Oglasi