DEKOR KOJI UNOSI ELEGANCIJU I JEDNOSTAVNOST U VAŠ DOM – kombinacija plave i bijele boje je neodoljiva!

Plava je simbol mora, neba, delfina, i ne  kaže se uzalud da je “plava krv” za pripadnike kraljevskih obitelji. Plava je definitivno savršena paleta boja koja se uvijek dobro kombinuje  uz brojne druge neutralne boje kao i ostale nijanse plave.

dizajnidom

dizajnidom1

dizajnidom4

Ne vjerujete ali priroda ipak ima veliki uticaj na nas. Da li ste se ikada zapitali zašto neka prostorija u kojoj preovladava crvena boja može djelovati razdražljivo na vas, dok soba u kojoj dominira plava boja, djeluje tako smirujuće?

Kombinacija bijele i plave djeluju kao mješavina napravljena u raju, da bi se dopala ljudskom oku. Plavo i bijelo su  jedan zaista skladan par.

Postoje mnoge prednosti ako se odlučite za kombinaciju plavo-bijele. Najvažnije je da ova kombinacija odlično pristaje gotovo svakom dizajnu i  stilu . Uklapa se u dnevni boravak,kuhinju, spavaću sobu  ili kupatilo.

dizajnidom6

Dnevna soba je najvažnije mjesto svakog doma. Zbog toga svaki dnevni boravak treba da bude mjesto koje će svojim dekorom preužati energiju zbog koje ukućani željeti u njoj provoditi vrijeme.

dizajnidom2

dizajnidom3     dizajnidom5

Bijelu koristite kao dominantnu boju u kombinaciji sa prirodnom bojom drveta, a akcen stavite na tamno plave detalje kao što su : jastučići, prekrivači, tepisi , prostirke ili možda abažur lampe.

Vašu spavaću sobu možete dekorisati posteljinom u plavo-bijeloj kombinaciji, nekom zanismljivom foteljom  ili zavjesama.

Oglasi