Jučer je počeo Kurban Bajram, značajan vjerski praznik, a Dejan Dragojević, koji je prije četiri godine primio islamsku vjeru, savjesno se pridržava svih običaja vezanih za ovu vjersku priliku. Kako je sunce izlazilo ovog značajnog dana, on je nestrpljivo krenuo prema džamiji, željno iščekujući obilježavanje Bajrama.

 

Nakon toga, Dejan je na Instagramu prenijeo svoja razmišljanja, uz fotografiju koja je zabilježila spokojan trenutak njegove molitve. Snimak je snimljen u ranim satima u 5:30, pokazujući Dejanovu nepokolebljivu posvećenost svojoj vjeri. Vrijedi napomenuti da je ova godina za Dejana značajna prekretnica, jer je njegov brat David prvi put javno čestitao praznik od srca. Ovaj čin prepoznavanja posebno je značajan s obzirom na to da je Dejan svoju duhovnu transformaciju ranije skrivao od drugih, ističući ogromno putovanje na koje je krenuo.

 

Energija je zaista posebna, ne mogu je opisati riječima. Pod je iznimno čist, do te mjere da bi mogao jesti s njega. Grad ima poseban, lijep i neobičan miris. Osjećam se neobično, ali kako da to sada objasnim. Već sam četiri godine u islamu, ovo mi je četvrti Ramazan. Hvala Bogu što sam ovdje, jer u Srbiji nemamo mnogo mogućnosti osim u Novom Pazaru, a Novi Sad je prazan što se tiče džamija. Ovdje se osjećam mirno i sigurno, kao da su mi svi teret, stres i sve negativno izbačeni iz uma i tijela. To se ne može opisati riječima, to morate doživjeti… – nedavno je pričao Dragojević kada je posjetio Meku.

Dejanovo putovanje u Meku i neprocjenjivo iskustvo koje je stekao na tom putu poslužilo je kao snažan dokaz ogromnog značaja njegove vjere u njegovom životu. Nakon što je svim srcem prihvatio svoja islamska vjerovanja, on s radošću učestvuje u radosnim svečanostima Kurban Bajrama zajedno sa sunarodnicima muslimanima. Srdačna poruka koju je podijelio na društvenim mrežama odjeknula je kod nebrojenih pojedinaca, koji su Dejanu sa nestrpljenjem uputili tople čestitke i bezuslovno izrazili svoju nepokolebljivu podršku njegovoj duhovnoj odiseji.