Dea Đurđević, vrlo cijenjena televizijska osoba u Srbiji, posljednjih se godina suočavala s izazovima vezanim uz težinu, s kojima se uspješno izborila. U početku svoje karijere je vodila jutarnji program, no vrlo brzo su prepoznati njen izniman talent, predanost i trud, pa je s kolegom Predragom Sarapom, kasnije preimenovanom u Novo, postala suvoditeljica popularne jutarnje emisije “Dobro jutro s Deom i Sarapom”. jutro”. U iznimno kratkom roku Dea Đurđević uspjela je osvojiti srca kako gledatelja, tako i gostiju koji su imali privilegiju s njom razgovarati u emisiji. Nažalost, mediji su opširno pratili prometnu nesreću u kojoj je sudjelovala 7. veljače 2019. godine. 

 

Unatoč nepovoljnim prognozama liječnika nakon teške prometne nesreće, Dea Đurđević, jedna od omiljenih voditeljica, pokazala je nevjerojatnu otpornost i odlučnost da ne samo preživi, ​​već i vjeruje u svjetliju budućnost.

Dea, karizmatična i optimistična osoba, bila je odlučna skinuti značajnih 30 kilograma prateći upute nutricionista i uz nepokolebljivu podršku svog zaručnika Mladena Mijatovića. Ove okolnosti nastale su zbog nesretnih događaja, sjedilačkog načina života i lijekova.

Voditeljica je izrazila zahvalnost liječnicima s Vojnomedicinske akademije na pomoći u njezinom putu mršavljenja, što je rezultiralo smanjenjem težine od 30 kilograma. Tim od tri liječnika za nju je osmislio personalizirani jelovnik kojeg se marljivo pridržava. Sada pomno pazi na izbor hrane i osjeća nevjerojatan osjećaj dobrobiti. Nakon kirurškog zahvata neočekivano se udebljala i došla do težine od 83 kilograma, no marljivim trudom uspjela je doći do težine od 53 kilograma.

 

U početku je proces skidanja kilograma bio postupan, no kad se potpuno posvetila pothvatu, sve je sjelo na svoje mjesto. Tijekom početnih faza svog dijetetskog putovanja osjećala je napade gladi, ali s vremenom se prilagodila i sada sve ide glatko.

Dea Đurđević je željeni cilj postigla visokoučinkovitom dijetom, popraćenom prilagođenim vježbama i mjerenjima kroz cijeli proces.

U intervjuu za Hit Informer ispričala je svoj put mršavljenja, otkrivši da je nastavila pratiti svoju težinu sve dok nije skinula 30 kilograma. Nakon što je dosegla ovu prekretnicu, odlučila je prekinuti svoju rutinu vaganja, nesigurna hoće li nastaviti gubiti težinu ili će dobiti nekoliko kilograma. Unatoč tome, ono što joj je uistinu bilo važno bila je mogućnost da još jednom udobno zakopča svoje traperice. Izrazila je svoju sreću što ponovno može stati u odjeću veličine S.

 

Dea je ponosno podijelila svoje iskustvo s kontroliranom prehranom, ističući izazov odupiranja masnoj hrani i ograničavanja unosa hrane. Unatoč poteškoćama, uspjela je u svojim nastojanjima. Osim toga, spomenula je kako voli preskočiti večeru i odlučiti se za salatu ako jede navečer. Dea je spomenula i pridržavanje specijaliziranog jelovnika koji su izradila tri liječnika tijekom godinu i pol dana, što je rezultiralo primjetnim gubitkom kilograma i boljim stanjem.

U prošlosti se njezin doručak obično sastojao od kruha, sira ili jaja, uz sezonsku salatu. Za ručak bi imala kuhano jelo i ribu, a večera bi se sastojala od mesa s roštilja. Kao međuobrok često bi uživala u jabuci. Međutim, sada je proširila svoj jelovnik na dodatne namirnice poput naranči, kivija i zelenog povrća, iako pazi da ne pretjera. Važno joj je izbjegavati konzumaciju grejpa jer može stezati krvne žile. Dea, koja nema dvije vene na nogama, a ima krhke krvne žile na rukama, ne savjetuje konzumaciju ovog voća.

Lijepa voditeljica svoje zdravlje održava tako što je na prvom mjestu hidratacija, a tijekom dana pije minimalno dvije litre vode visoke alkalnosti kako bi neutralizirala kiselost organizma. Osim toga, svako jutro na prazan želudac uživa u toploj vodi s pola limuna jer vjeruje da pomaže u ubrzavanju metabolizma i detoksikaciji tijela.

Oglasi