Kada se uši primjetite na vašim biljkama, potrebna je brza akcija kako bi ih uklonili što prije.

Neki će možda odlučiti da sačekaju pogodan trenutak da posjete poljoprivrednu apoteku i nabave lijek za uši. A zatim da čekaju idealno vrijeme za primjenu otrova, poznatih kao insekticidi.

Vrhunski lijek je nadohvat ruke , i jednostavno otvorite vaš frižider. Ako, kao i mnoge domaćice, imate višak mlijeka, posjedujete moć da se borite protiv mnoštva botaničkih smetnji. Sastavljanje decilitra mlijeka u tri decilitra vode, u omjeru 1:3, i prebacivanjem smjese u bocu s raspršivačem, spremni ste za rat protiv ovih štetočina. Poprskajte ovaj eliksir na vaške, i glje, on će uništiti bezbroj štetočina i štetočina. ‘Bilo bi mudro uhvatiti ih u njihovoj početnoj fazi, prije nego što stvore brojne kolonije na vašim ružama, kalama ili drugoj rascvjetanoj flori. Nekažnjeno koristite ovaj lijek i na svom povrću.

Ako vas zadesi kašnjenje, ne brinite se, jer ovaj lijek se mora podvrgnuti više puta. Čak su i zelenopalci eksperimentisali sa nepatvorenim mlijekom, posebno onima koji posjeduju organsku sortu i potvrđuju njegovu efikasnost. Jeste li vi probali ovaj savjet? Ukoliko i vi imate neki savjet kako se na prirodan način riješiti insekata sa vaših biljaka , podijelite ih sa ostalim čitaocima putem komentara ispod ovog posta.